Ekonomija

Svi su uživali na 9. Sajmu poslastica i domaćih proizvoda u Bačkom Monoštoru

 

U subotu, 29. oktobra, u Bačkom Monoštoru je organizovan deveti po redu sajam za ljubitelje poslastica i domaćih proizvoda. Na manifestaciji je učestvovalo 20-ak izlagača, pretežno žena koje se bave izradom domaćih torti, kolača, baklava, likera, pekmeza, ajvara, kao i slanih peciva, proizvodnjom mlevene paprike…

Manifestacija je počela pozdravom organizatora i nastupom malih monoštorskih tamburaša – učenika Muzičke škole “Petar Konjović“ Sombor, u klasi nastavnice Marine Kovač, a izložbe slika Marije Turkalj Matić i Antuna Krulića upotpunile su vizuelni doživljaj ovoga sajma.

Veliki broj posetilaca uživao je u izloženim proizvodima i pratećim sadržajima, a ovo je bila prilika da budu nagrađene i najistaknutije izlagačice. Nagradu za najlepšu tortu dobila je Ružica Marijanović iz Bačkog Monoštora, a njoj je pripala i nagrada za najukusniju tortu, takođe doboš tortu.

Najbolji kolač napravila je Marjana Zetović takođe iz Monoštora, dok je za najbolji tradicionalni kolač nagrađena Dragica Zeković iz Bačkog Dobrog Polja, za baklavice. Najbolji pekmez bio je onaj od višnje, a njega je napravila Mira Lugumerski iz Sombora.

Dodeljena je i posebna nagrada, za najstariju učesnicu, Anicu Daražić koja u osmoj deceniji priprema kolače za ovaj sajam.

Žiri su činila trojica članova: Dušan Potkrajac, Ivan Marijanović i Dejan Mitić. Organizatori manifestacije su UG „Podunav“ Bački Monoštor i Mesna zajednica Bački Monoštor, koji se ovim putem zahvaljuju Poljoprivrednoj stručnoj službi Sombor, Pčelarskom društvu „Pčela“ Bački Monoštor i Turističkoj organizaciji grada Sombora na podršci, kao i svim učesnicima i posetiocima.

Rubrika je sastavni deo ovogodišnjeg projekta “Svi smo jedno – višejezično, vaš Novi Radio Sombor“ sufinansiranog iz budžeta Grada Sombora za 2022. godinu. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

 

Tagovi: , ,

Povezani članci

Vode Vojvodine: Rešenja za odvodnjavanje od sada i preko eUprave
Додела уговора пчеларима за набавку опреме и пчелињих друштава

Kategorije

Izbornik