Najnovije

Duško Radović u somborskoj Biblioteci: Izložba Bio jednom jedan LaF

 

U utorak, 15. novembra, u 12 časova, u sali Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke “Karlo Bijelicki“ u Somboru biće otvorena izložba Biblioteke grada Beograda Bio jednom jedan laf, posvećena životu i radu Duška Radovića (1922-1984)

Izložba Bio jednom jedan laf na 30 različitih panoa prikazuje najvažnije momente u životu i stvaralaštvu Duška Radovića: detinjstvo u Nišu i Subotici, dolazak u Beograd, kako je izgledalo uređivanje programa na TV Beogradu – serije „Na slovo na slovo“ i „Laku noć deco“, TV serija „Ženski razgovori“, ali i rad na časopisu Poletarac kao i uređivanje na Studiju B.

Ovom izložbom se predstavlja sveukupan književni opus Duška Radovića za decu i za odrasle, najznačajnije pesme i zbirke, izvodi iz intervjua i njegovi čuveni aforizmi. Autori izložbe su Olga Krasić Marjanović, Violeta Đorđević i Sara Ivković Marković, a realizovana je u okviru projekta „Bio jednom jedan laf“ koji je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja.

Izložba će biti otvorena do 30. novembra. Organizatori: Podružnica Zapadnobačkog okruga Bibliotekarskog društva Srbije, Gradska biblioteka Karlo Bijelicki i Biblioteka grada Beograda.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Стручни скуп: Господство ума Миодраг Б. Протић
Svečano obeležena 78. godišnjica Batinske bitke

Kategorije

Izbornik