Kultura

U Somboru nova Biblioavantura je krenula

 

Drugi ciklus biblioavanture – Čitalačkog kluba „Pročitali smo mi, pročitaj i ti“ započeo je, 9. novembra, promocijom knjige Aleksandre Mihajlović „Sofijine mudrolije s Markom Kraljevićem“

Sjajna Aleksandra je u živoj i neposrednoj interakciji sa decom dočarala najvećeg srpskog junaka na nov, neobičan i neverovatno zanimljiv način. Deca su upijala svaku reč i pokret i aktivno učestvovala u otkrivanju raznih činjenica iz života Marka Kraljevića kroz kviz pitanja, dramski nastup, pronalazili pojmove u vezi sa hranom, oruđem i oružjem iz tog vremena i tako se „vratili“ sedam vekova unazad!

Podelili smo čitalačke dnevnike članovima kluba kao i knjige iz edicije „Deca čitaju srpsku istoriju“ za prvi krug čitanja. Cilj je da kod dece razvijemo interesovanje za događaje i ličnosti iz srpske istorije – napominju u somborskoj Biblioteci.

„Sofijine mudrolije“ bile su pravi način da počnemo našu novu biblioavanturu! Da podsetimo, od novembra do juna, svakog meseca će biti čitane druge knjige, a biće organizovana i druženja, razgovori o knjigama i razne kreativne radionice na teme zadatih knjiga tog meseca. I naravno, kao i na svakom pravom takmičenju, za najbolje, najupornije, najistrajnije obezbeđene su nagrade.

Sledeći sastanak Kluba zakazan je za decembar, mesec u kojem će biti deljeni utisci pročitanog, ali i knjige za drugi krug čitanja. Trka je krenula! 🙂

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

 

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Somborska Biblioteka: Predstavljanje romana Minijature Aleksandre Mihajlović
TRAMVAJ ZVANI ŽELJA Narodnog pozorišta Sombor na 15. Festivalu pobednika festivala

Kategorije

Izbornik