Sport

Dragana Jovanović ponovila titulu sportiste godine Grada Sombora

 

  • Sportski savez grada Sombora, uz podršku Grada Sombora, u Narodnom pozorištu Sombor organizovao je pretposlednje januarske večeri svečano proglašenje „Izbora sportiste grada Sombora“ za 2023. godinu. Dodeli godišnjih priznanja najuspešnijim sportistima, ekipama i trenerima, kao i posebnih godišnjih priznanja, u ime lokalne samoprave ispratili su gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković i članica Gradskog veća za sport, decu, omladinu i zdravstvo Antonija Nađ Kosanović

Tom prilikom, gradonačelnik Ratković pozdravio je sportiste, trenere i klubove, kao i sve one kojima je ova ceremonija namenjena.

  • Sportski savez grada Sombora je i ove godine uložio napor da na jednom zasluženo svečanom skupu organizuje izbor sportiste grada za uspehe koje ste, baveći se sportom, postigli tokom godine. Sportisti pripadaju posebnom soju ljudi koji su spremni da uvek idu napred i ne odustajući pomeraju granice. Mi kao Grad obezbeđujemo sredstva za funkcionisanje klubova, za odlazak na takmičenja, stipendiramo najtalentovanije sportiste i trenere, ulažemo u sportske objekte, ali učinićemo i dodatni napor da obezbedimo još više i bolje uslove za sve one koji grabe napred. Pre samo nekoliko dana, na Bogojavljenje, bio je leden dan, a voda izuzetno hladna i u takvim uslovima plivanje za Časni krst bio je veliki izazov. Ipak, 56 najhrabrijih nije želelo da odustane i odlučni da istraju i isplivaju najprestižnija 33 metra, u tako teškim uslovima dali su svoj doprinos proslavi jednog od najvećih hrišćanskih praznika. Takav duh je i među vama. Pobednički duh koji ne odustaje. Želim da vam poručim da Grad Sombor stoji uz sve vas i kao partner i kao oslonac. Hvala vam na svim trenucima kojima ste slaveći svoje sportske uspehe, proslavljali ime Sombora – rekao je gradonačelnik Ratković u svom obraćanju.

Nagradu za Sportistu godine za 2023. godinu dobila je Dragana Jovanović iz Bokserskog kluba „Sombor“, po drugi put, a nagradu je uručio predsednik Sportskog saveza grada Sombora Miloš Mijić. Dragana Jovanović je juniorska vicešampionka Evrope, juniorska prvakinja Balkana i juniorska prvakinja Srbije.

U kategoriji olimpijskih sportova za najboljeg pionira proglašen je David Mazinjanin iz Rvačkog kluba „Radnički“ Sombor, drugo mesto osvojio je Kristian Dobi, a trećeplasirani je Srđan Todorović, obojica takmičara takođe članovi RK „Radnički“ Sombor. Najbolja pionirka je Anja Loknar iz Kajak kluba „Dunav“ Bezdan, drugoplasirana je Milica Zanze iz Atletskog kluba „Maraton“, a trećeplasirana Anastasija Gubica iz Kajak kluba „Sombor. U kategoriji kadeta, najbolji kadet je Gavrilo Marković iz BK „Lotus“, drugo mesto dele Gregor Sekulić iz AK „Maraton“ i Vuk Perović iz KK „Dunav „Bezdan, a trećeplasirani je Lazar Dedić iz RK „Soko“. Najbolja kadetkinja je Žofi Horvat iz KK „Dunav“ Bezdan, drugoplasirana je Nataša Lukić iz BK „Sombor“, a trećeplasirana Manuela Sekulić iz AK „Maraton“. U kategoriji juniora, najbolji je Nikolas Andrić iz KK „Dunav“ Bezdan, drugoplasirani je Nikola Bogatinovski iz BK „Sombor“, a trećeplasirani Veljko Ristić iz istog kluba. Najbolja juniorka je Dragana Jovanović, BK „Sombor“, drugoplasirana je Marija Lukić iz BK „Sombor“, a trećeplasirana je Tina Pelajić iz KDT „Radnički“. U kategoriji seniora, najbolji je Jovan Nikolić iz BK „Sombor“, drugoplasirani je Ervin Holpert iz KK „Sombor“, a trećeplasirani je Omer Ametović iz BK „Sombor“. Najbolja seniorka je Kristina Bedeč iz KK „Sombor“, drugoplasirana je Eleonora Nađ iz KK „Dunav“ Bezdan, a trećeplasirana je Sara Miljković iz BK „Sombor“.

U kategoriji neolimpijskih sportova Vedran Jurić iz Karate kluba „Somborac“ proglašen je za najboljeg pionira, Mihaela Maria Horvat iz Sportskog kluba „Figura“ za najbolju pionirku. Najbolji kadet je Đorđe Hristov iz Karate Kluba „Somborac“, a kadetkinje Sofija Pezelj iz Sportskog kluba „Figura“ i Kristina Kosanović iz Karate kluba „Somborac“. Najbolji junior je Vojin Vitković iz Džudo i sambo kluba „Bačka“, a juniorka Katarina Blažev iz SBK „Spider“. Najbolji senior je Vid Zubić iz Somborske Arene.

Najbolji trener u kategoriji olimpijskih sportova je Stojan Knežević iz BK „Sombor“, a u kategoriji neolimpijskih sportova trener godine je Vlatko Belovuković. Najbolja ekipa u kategoriji olimpijskih sportova je podeljena između BK „Sombor“ i KK „Džoker“, a u kategoriji neolimpijskih sportova, najbolji je Boćarski klub „Ravangrad“.

Najbolji pojedinac u ekipnoj konkurenciji olimpijskih sportova u kategoriji pionira je Nemanja Kvrgić iz FK „Žak“, u kategoriji kadeta najbolji je Vidan Jerotijević iz FK „Ravangrad 2018“, u kategoriji juniora najbolji je Aleksa Stanojević iz KK „Džoker“ i u kategoriji seniora najbolji je Aleksa Brbaklić iz KK „Džoker“.

U kategoriji školskog sporta najuspešnija pionirka je Jana Knežević iz OŠ „Avram Mrazović“ Sombor, najuspešniji pionir je Mihajlo Aleksić iz OŠ „Ivo Lola Ribar“ Sombor. Najbolji nastavnik je Katarina Naumov iz OŠ „Dositej Obradović“ Sombor, a najuspešnija škola je OŠ „Dositej Obradović“. Najuspešnija omladinka je Valentina Ostrogonac iz Srednje tehničke škole, najuspešniji omladinac je Mihajlo Katanić iz Gimnazije „Veljko Petrović“, najbolji profesor je Milan Marić iz Gimnazije „Veljko Petrović“, a najuspešnija škola je Gimnazija „Veljko Petrović“ Sombor.

U kategoriji sportske rekreacije nagrade su pripale Tijani Kabić, Jeleni Čortan, Svetlani Čule i Zoranu Iliću iz ARSU „Sledi me“. U kategoriji sportisti sa invaliditetom priznanje je uručeno Srđanu Vucelji i Vinku Lemiću iz Sportskog udruženja za inkluzivni džudo „SENSEI – IN“ Sombor.

Specijalno priznanje za unapređenje, veliki doprinos i razvoj sporta u Somboru dobili su Željko Jovišić, Milan Marić, Savo Zatezalo i Slavko Skušek.

Nagrada za vrhunske sportske rezultate van Sombora, doprinos i popularizaciju sporta pripala je košarkašu Nikoli Jokiću, košarkašu „Denver Nugetsa“, kao i Dejanu Kovačeviću, boćaru BK „Novi Beograd“ i svetskom prvaku u boćanju u disciplini miks krug.

Nagrade dobitnicima uručili su gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković, članica Gradskog veća za sport, decu, omladinu i zdravstvo Antonija Nađ Kosanović, predsednik Sportskog saveza grada Sombora Miloš Mijić, predsednica Sportskog saveza Vojvodine Jasmina Juras, generalni sekretar Sportskog saveza Vojvodine Mladen Stojšin, generalni sekretar Saveza za školski sport Vojvodine Jovan Lekić, član Upravnog odbora Sportskog saveza grada Sombora Dragan Maksimović i direktor Sportskog centra „Soko“ Darko Kosanović.

Svečanost je ulepšao nastup Sare Stanimirović i Nemanje Vukićevića, učenika Muzičke škole „Petar Konjović“ Sombor.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Proglašenje sportiste Grada Sombora za 2023.
Startuje novi ciklus Besplatne školice sporta „Sportić“

Kategorije

Izbornik