Zdravstvo

Doktoru Petru Dragiću srpskom hirurgu svetskog glasa stiglo novo priznanje

 

  • Ukazana je nova čast na najvišem svetskom zdravstvenom nivou, doktoru Petru Dragiću, srpskom hirurgu svetskog glasa: on će biti predavač na XIX Svetskom kongresu međunarodnog saveza flebologije* UIP (International Union of Phlebology)

Reč je o jednom od najvećih svetskih kongresa ove grane medicine, sa više od 1.000 učesnika, gde će, dr Dragić, takođe biti i član Organizacionog odbora. Kongres će biti održan u Istanbulu od 12. do 16. septembra. Hirurg dr Petar Dragić, subspecijalista je ultrazvuka, proktor za endovensku termalnu ablaciju.

Renomirani doktor-specijalista, kao što je poznato i kako smo ranije izveštavali, osnovao je najmoderniji centar za vensku problematiku u Evropi – Kliniku za savremenu vensku terapiju laserom „Dr DRAGIĆ“, koja čini kompleks klinika koje se bave isključivo venskom problematikom i kao takva je jedinstvena u zemlji i regionu. Prvi u Srbiji je ovde uveo endovaskularnu proceduru u ambulantnoj praksi – lasersku operaciju proširenih vena.

Od početka rada Centra 2007. godine do danas, dr Dragić ima iza sebe više od 15.000 uspešno obavljenih operacija, kao i isto toliko zadovoljnih pacijenata. Operacije se izvode u Beogradu, Novom Sadu i Banja Luci.

Link koji vodi do portala Klinike Dr Dragić:

www.dr.dragic.rs/rs

—–

*Flebolog je lekar specijalista za dijagnostiku i lečenje poremećaja venskog porekla

—–

Sve su to osim ostalog, razlozi, zašto je dr Dragić pozvan da bude u jednoj od glavnih uloga i na predojstećem Kongresu u Istanbulu, no nije propustio da se zahvali i na društvenim mrežama, na srpskom i engleskom jeziku:

– Zahvaljujem se na pozivu da predajem na XIX Svetskom kongresu međunarodnog saveza flebologije „UIP“, jednom od najvećih svetskih kongresa sa preko 1.000 učesnika, gde sam takođe i deo organizacionog odbora, koji će se održati u Istanbulu od 12. do 16. septembra.

– I am grateful for the invitation to participate as a lecturer at the XIX World congress of the International Union of Phlebology, one of the largest events of that kind in the world, with over 1000 participants, where I also have membership in the organising committee. UIP will be held in Istanbul from September 12th to 16th 2022.

Detalji o Kongresu u Istanbulu, na portalu UIP-a:

https://www.uip-phlebology.org/

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Preporuke iz “Batuta“ o načinima zaštite tokom letnjih žega
Batut: Tеlеfоnsка liniја zа оdviкаvаnjе оd pušеnjа

Kategorije

Izbornik