Ekonomija

DDOR osiguranje na 18. Šumadijskom sajmu poljoprivrede

 

  • Poverenje klijenata kao rezultat posvećenosti u čuvanju poljoprivrede

Kao dokazani partner poljoprivrednih proizvođača, DDOR osiguranje, učestvuje i na ovogodišnjem 18. Šumadijskom sajmu poljoprivrede. Nastavljajući da predstavlja svoju platformu DDOR TERRA pomoću koje poljoprivrednici – osiguranici DDOR-a mogu da prijave štetu sa svoje njive ili voćnjaka, predstavnici kompanije će svim posetiocima pružiti neophodne informacije o tome kako da na najbolji način zaštite svoju proizvodnju

– Sa kompanijom DDOR sarađujemo jako dugo i puno nam znači jer znamo da imamo zaštitu u slučaju loših vremenskih uslova koji su sve češći. Ono što nam je najbitnije je da su stručni i da brzo izlaze na teren da procene štetu, a potom ih i isplate na vreme. Mi svakako kalkulišemo osiguranje u naše troškove, jer je bilo godina kada nam je to spaslo proizvodnju – rekao je Milan Perić, voćar iz Masloševa.

– Mi se porodično bavimo poljoprivredom i to nam je jedini izvor prihoda. Ja imam 2 sina, 2 snaje, 5 unučadi i suprugu. Svi mi živimo u zajednici i zajednički radimo i obrađujemo našu zemlju i voćnjake. Imamo oko 30 hektara voća – višnje, nektarine, breskve, šljive, kajsije, jabuke. Osim voća, radimo i nekih 15-tak ha žitarica. Imamo i registrovanu hladnjaču za otkup voća „Maksimović voće“, kao i sušaru, a voće plasiramo najviše na Nemačko tržište.

– Živimo u selu Čumić gde često bude grada i drugih elementarnih nepogoda i dešavalo se da, godinama nema grada, ali i da nam grad u jednom danu uništi sve useve. Prošle godine se desilo da je dan-dva pred berbu šljive Stenlej, početkom avgusta, pao grad koji je šljivama naneo totalnu štetu. Mi smo uvek osiguravali naše voćnjake i useve jer je to vid sigurnosti. Ministarstvo poljoprivrede za region Šumadije daje regres od 70% za osiguranje, Grad Kragujevac daje povraćaj za osiguranje 30% od visine premije. Nas osiguranje ne košta ništa osim poreza i zašto se onda ne bismo osigurali i zaštitili svoju proizvodnju – rekao je Zoran Maksimović jedan od najvećih voćar u Šumadiji i zadovoljan klijent DDOR-a.

DDOR osiguranje je na teritoriji čitave Srbije u prethodnih 10 godina isplatilo više od 5 milijardi dinara na ime štete u poljoprivredi i time pomoglo nebrojenim pojedincima, gazdinstvima i kompanijama da sačuvaju svoju proizvodnju naročito u svetlu sve češćih negativnih uticaja klimatskih promena.

Da podsetimo, DDOR osiguranje je u saradnji sa BioSens institutom razvilo posebnu mobilnu aplikaciju DDOR TERRA.

Ova platforma poljoprivrednim proizvođačima omogućava prijavu štete odmah po nastanku neželjenog događaja i to sa njihove njive ili iz voćnjaka. Pomoću ove aplikacije, postupak procene šteta je brži, jednostavniji i efikasniji, a proizvođači brže mogu da nastave da rade i ona je besplatna za sve osiguranike DDOR-a, sa polisama koje pokrivaju njihove useve i plodove i dostupna je za preuzimanje na Google Play prodavnici.

Ova inicijativa potvrđuje društvenu odgovornost DDOR-a kao lidera u osiguranju svih članova agro-lanca.

—–

DDOR osiguranje je prisutno na srpskom tržištu više od 75 godina. Od 2012. godine, deo je vodeće italijanske grupe Unipol Gruppo S.p.A, sa obračunatom premijom od više od 13 mlrd EUR u 2021. godini i sa blizu 17 miliona klijenata.

DDOR osiguranje u Srbiji, sa svojim timom iznad 1.300 zaposlenih i kroz svoju snažnu i razvijenu mrežu od 100 internih i više od 500 eksternih prodajnih mesta, uslužuje blizu 400 hiljada klijenata, sa premijom od gotovo 14 mlrd RSD. Kao društveno odgovorna kompanija, ona ulaže značajna sredstva u kulturu, umetnost, sport i bezbednost u saobraćaju. DDOR je zvanično osiguranje Olimpijskog komiteta Srbije i projekta „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Kompanija MEGGLE Srbija povećanjem otkupne cena mleka jača partnerstvo sa kooperantima
Autorski tekstovi: Reproduktivni poremećaji kod preživara

Kategorije

Izbornik