Kultura

Diplomski koncert studenata trube – Vladimir Merei i Boško Bismiljak

 

 • Studenti Akademije umetnosti u Novom Sadu, modul truba, Vladimir Merei i Boško Bismiljak održaće diplomski koncert 24. juna u 20 časova u Kulturnoj stanici Eđšeg. Program je sačinjen od dve velike sonate za trubu i klavir, dva romantičarska komada, dve moderne kompozicije, potencijalno s etidama, kao i duet za bis. U ulozi saradnika na klaviru će se naći Marina Rajnović

Program:

 1. Georg Philipp Telemann (1681-1767): Sonata D-dur
  I: Moderato e grazioso
  II: Largo
  III: Vivace
 2. Guy Ropartz (1864-1955): Andante et allegro
 3. Georg Friedrich Haas (1953-): Einklang freier Wesen
 4. Ivan Fedele (1953-): High!
 5. Kent Kennan (1913-2003): Sonata
  I: (with strength and vigor)
  II: (rather slowly and with freedom)
  III: (moderately fast, with energy)
 6. Jean Pennequin (1864-1914): Morceau de Concert

Biografije:

Vladimir Merei rođen je u Somboru, 26. aprila 2000. godine. Student je četvrte godine trube na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Nenada Markovića, a srednju muzičku školu je završio u muzičkoj školi Petar Konjović u Somboru u klasi profesora Zoltana Lukačevića. Osnovno obrazovanje je završio u istoj školi u klasi profesora Danijela Zorka i Zoltana Lukačevića. Tokom svog školovanja, Vladimir Merei je otišao na više republičkih I međunarodnioh takmičenja gde je osvojio više prvih, drugih I jednu treću nagradu. U okviru svog školovanja, učestvovao je u raznim aktivnostima: više godina je volontirao na manifestacijama SOMUS i Art okupacija u Somboru. Bio je i član Mešovitog omladinskog hora Iuventus Cantat Somborskog pevačkog društva s kojim je učestvovao na festivalu Mokranjčevi dani u Negotinu, gde je hor bio pobednik Natpevavanja horova pod dirigentskom palicom Dajane Mijić. Od kada je započeo svoje studije u Novom Sadu, Vladimir Merei je više puta imao iskustva u učestvovanju sa raznim orkestrima među kojima su: Vojvođanski simfonijski orkestar, orkestar Srpskog narodnog pozorišta, Zrenjaniska filharmonija, Subotička filharmonija, kao i u tek obnovljenoj Somborskoj filharmoniji.

Boško Bismiljak je rođen je 2001. godine u Beranama u Crnoj Gori. Student je četvrte godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Nenada Markovića, odsek truba. Srednješkolsko obrazovanje je završio u Kotoru ŠOSMO Vida Matjan, odsek truba, u klasi nastavnice Sare Lakičević. Osnovno obrazovanje je završio u Budvi, osnovna škola Stefan Mitrov Ljubiša. Tokom svog školovanja, Boško je učestvovao u raznim vanškolskim aktivnostima, poput radionica, takmičenja i značajnih koncertnih nastupa. Učestvovao je u seminarima i radionicama: Mladen Đorđević (Srbija), Francisco A. Perez Ferrer (Španija), Tom Smith (Amerika), Dario Teskera (Hrvatska), Tibor Kerekeš (Slovenija). Kada su u pitanju takmičenja, Boško je osvojio mnoge nagrade i nastupao na brojnim koncertima. Od 2023. godine deo je orkestra Srpskog narodnog pozorišta kao prva truba u velikim operskim repertoarima.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Podsetnik: Izložba „Krug života i smrti” Gradskog muzeja Sombor
Film „Ovuda će proći put“ otvara 5. izdanje Somborskog filmskog festivala

Kategorije

Izbornik