Najnovije

Deca su naši najbolji učitelji

 

  • Decu i korisnike Škole za osnovno i srednje obrazovanje sa domom „Vuk Karadžić“ u Somboru danas je posetio pravi Deda Mraz i tom prilikom ih obradovao prigodnim poklonima. Pred novogodišnje praznike ovu ustanovu koja se bavi obrazovanjem dece sa teškoćama u razvoju posetili su njihovi prijatelji iz Fondacije Raymond Nicolet Trust i Regionalne privredne komore Sombor i tom prilikom mališanima doneli paketiće i didaktički materijal za rad

Osim članova Fondacije, školu su posetili i predstavnici Regionalne privredne komore Sombor koji su doneli slatke poklone u saradnji sa kompanijom „Jaffa“ iz Crvenke. Ovi prigodni darovi podeljeni su mališanima svih uzrasta, ali i korisnicima Dnevnog boravka pri školi.

U ime Fondacije koja ima sedište u Velikoj Britaniji školu su posetili predstavnici srpske delegacije Biljana Kordić, Ljubica Bila, Gorana Šipetić i Zoran Kovačić. Regionalnu privrednu komoru Sombor danas su u školi predstavljaji Dragan Stevanović, koordinator za poljoprivredu i Mihajlo Maćuš, koordinator za industriju. Uz njih, u ovoj akciji prikupljanja paketića za decu učestvovala je i Jovana Vujković, koordinatorka za usluge Regionalne privredne komore Sombor.

Kako ovakve akcije ne bi mogle da se realizuju bez izuzetnih aktera i ljudi spremnih da pomognu i na taj način dokažu svoju humanost, nekoliko udruženja i firmi je učestvovalo u obezbeđivanju prigodnih poklona za decu i to:

Rotaract Club Beograd, Humanitarna organizacija 28. jun Beograd, Firma Megaplast, Inđija i Kompanija „Jaffa“, Crvenka.

Svi prisutni su bili oduševljeni dečjim osmesima i srećni što su na ovaj način uspeli da razgale mališane i ovaj dan im učine posebnim. Zahvaljuju se predivnim domaćinima iz škole, s verom da će ovakve akcije u budućnosti biti realizovane jednako uspešno kao i ova.

Fondacija Raymond Nicolet Trust na ovako blagodaran način nastavlja svoju već u svetu poznatu misiju pažnje prema najmlađima, u kojoj su u prvom redu pa tako i ovim novogodišnjim i Božićnim prilikama, deca u Somboru i u Srbiji.

U nastavku sledi nekoliko fotografija koje će na najbolji način da opišu današnju atmosferu i radost dece i korisnika ove škole.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

Predstavljen prekogranični projekat “Turizam za sve“
Antonio Ratković gradonačelnik Sombora čestitao božićne praznike vernicima po gregorijanskom kalendaru

Kategorije

Izbornik