Najnovije

Predstavljen prekogranični projekat “Turizam za sve“

 

U Velikoj skupštinskoj sali Gradske uprave grada Sombora danas je održana završna konferencija prekograničnog projekta „Baja-Sombor Tourism4All”

Ovaj projekat je u prekograničnom području Baja-Sombor obezbedio lakši i bolji pristup različitim turističkim sadržajima za osobe sa invaliditetom, pre svega za osobe sa oštećenim vidom i sluhom, ali takođe i za osobe koje koriste kolica. U okviru projekta nabavljeno je nekoliko tipova vozila, koja će obezbediti bolju i veću dostupnost različitih lokacija za osobe sa invaliditetom, a poslednje od njih jeste mini-bus sa prilaznom rampom i dva mesta za osobe koje koriste kolica. Projekat je obuhvatio i organizovanje turističkih tura, kao i mobilnu aplikaciju sa ponudom turističkog sadržaja dva prekogranična regiona.

U ime Grada Sombora prisutne je pozdravio gradonačelnik Antonio Ratković:

  • Želeo bih da se zahvalim svim učesnicima projekta, a naročito našim partnerima iz bratske Baje, sa kojima imamo višedecenijsku dobru saradnju, i izrazim očekivanje da ćemo i u budućem periodu umeti da prepoznamo prave potrebe svojih sugrađana i svoje sredine i u zajedničkim nastupima pred fondovima Evropske Unije ostvarivati sredstva za uspešnu realizaciju projekata kakav je bio i projekat Razvoj turizma bez barijera u prekograničnom području Baja-Sombor.

Gradonačelnica Baje Klara Njijarti istakla je da su dva grada vekovima povezani i da imaju mogućnost da zajednički razviju svoje potencijale:

  • Ovakvi projekti nas povezuju i obavezuju da se zajednički borimo, da nastupamo zajedno i iskoristimo sve one prilike koje nam se pružaju u današnjim vremenima.

Predsednik Udruženja slepih Sombor Slobodan Slavujević preneo je utiske članova ovog udruženja koji su učetvovali u projektu, a realizaciju projektnih aktivnosti u regionu Baje predstavio je zamenik gradonačelnice Peter Sel a deo aktivnosti koji je realizovan na teritoriji Sombora predstavila je članica Gradskog veća Antonija Nađ Kosanović.

Projekat je sproveden u okviru Interreg-IPA Programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , , ,

Povezani članci

Somborsko Udruženje starih zanata “SOVOJ“ poziva na promociju tradicionalnih vrednosti
Deca su naši najbolji učitelji

Kategorije

Izbornik