Najnovije

Zbirni izveštaj Policijske uprave Sombor za februar

 

  • Tokom februara, na području Policijske uprave u Somboru, evidentirano je 157 krivičnih dela, za oko 38 odsto više nego u februaru 2023. godine. Policijski službenici rasvetlili su oko 72 odsto krivičnih dela izvršenih od strane nepoznatih lica, što je za oko 14 odsto veći procenat rasvetljavanja u odnosu na isti mesec prethodne godine

Krivičnih dela protiv imovine evidentirano je oko 27 odsto manje u odnosu na isti period 2023. godine. Beleži se manji broj krađa za oko 23 odsto, kao i manje teških krađa za oko 18 odsto. Nema registrovanih krivičnih dela razbojništvo i nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

U oblasti suzbijanja krijumčarenja i trgovine drogom podnete su 24 krivične prijave, odnosno oko 72 odsto više u poređenju sa istim periodom prethodne godine. Takođe, policija je zaplenila oko 210 grama i 350.505 komada opojne droge.

U domenu privrednog kriminala evidentirano je 12 krivičnih dela, dok je u februaru 2023. godine zabeležno jedno krivično delo. Evidentirana su četiri krivična dela visokotehnološkog kriminala, dok prošle godine u februaru nije bilo zabeleženih krivičnih dela u ovoj oblasti.

Registrovana su dva krivična dela ekološkog kriminala, kao i 2023. godine u navedenom periodu.

Broj krivičnih dela nasilje u porodici, u odnosu na isti period prethodne godine, manji je za oko pet odsto. U februaru 2024. godine javni red i mir karakteriše veći broj izvršenih prekršaja i veći broj izvršilaca. Ostvareno je povoljno stanje u ovoj oblasti, s obzirom da nije bilo značajnijih narušavanja javnog reda i mira.

U druge prihvatne centre u toku februara, sa područja Policijske uprave u Somboru, izmešteno je sedam iregularnih migranata i podneto je sedam zahteva za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja iz Zakona o strancima.

Kada je reč o upravnim poslovima, na podrčju Policijske uprave u Somboru, uručeno 1.510 ličnih karti, 1.030 pasoša, 1.686 vozačkih i 1.608 saobraćajnih dozvola. Na putevima koje pokriva Policijska uprava u Somboru, u februaru tekuće godine, dogodilo se ukupno 39 saobraćajnih nezgoda, više za oko 63 odsto u odnosu na isti period 2023. godine. Nije bilo saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima.

Saobraćajna policija sankcionisala je ukupno 2.127 prekršaja, od čega je najviše prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržan je 41 vozač, odnosno za oko 25 odsto više u odnosu na isti period prošle godine. Zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci zadržano je osam lica, dok u februaru prošle godine nije bilo zadržanih lica po ovom osnovu.

U cilju bezbednosne prevencije i sprečavanja izvršenja krivičnih dela, kao i prekršaja i ostvarivanja adekvatne bezbednosti saobraćaja na putevima, Policijska uprava u Somboru nastaviće sa aktivnim bezbednosnim pokrivanjem područja.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

Tagovi: , ,

Povezani članci

Potpisan ugovor za sredstva namenjena podršci populacione politike
Radni sastanak predstavnika Baje i Sombora i članova radne grupe za održivi razvoj turizma Grada Sombora

Kategorije

Izbornik