Najnovije

Antonio Ratković gradonačelnik Sombora: – Neka se nikada ne zaboravi

 

  • U Parku heroja u srcu Sombora danas su, 4. avgusta, na dan najvećeg pogroma srpskog naroda u istoriji iz Republike Hrvatske, položeni venci, na Spomenik žrtvama ratova 1990-1999. Još jednom je Sombor, kao jedan od najvećih centara prihvatanja sabraće iz severne Dalmacije 1995. godine, obeležio sećanje na stradalništvo, najnehumaniji progon Srba u takozvanoj hrvatskoj vojnoj akciji „Oluja“

Podsetimo, te nesrećne godine je između 4. i 9. avgusta stradalo je više od 1.600 Srba. Bez svojih ognjišta gde su rođeni, stekli domove i decenijama napredovali s kolena na koleno, koja su se nalazila na teritoriji Republike Hrvatske, ostalo je čak 250 hiljada Srba.

Delegacija Grada Sombora odala je ovom najtužnijom prilikom za srpski narod počast svojim sunarodnicima od kojih je uklesano čak 186 imena na spomeniku u Somboru. On ostaje svedočanstvo jednog bezumnog vremena, zločinačkog čina koje čovečanstvo ne pamti.

Delegacija Grada Sombora bila je u sastavu, gradonačelnik Antonio Ratković, zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica i članovi Gradskog veća Antonija Nađ Kosanović i Darko Smiljanić. Takođe, i čelnici Pokreta ratnih veterana Sombor, Udruženja ratnih i vojnih invalida grada Sombora i Udruženja boraca i potomaka „Kordun“ Čonoplja.

Potom su se upisali u knjigu sećanja I tuge: – U čast svima koji su dali svoje živote u ratovima 90-tih. Neka se nikada ne zaboravi. Nek im je večna slava – upisao je Antonio Ratković, gradonačelnik Grada Sombora.

Nezaboravljeni, uvek će živeti sa nama – Novi Radio Sombor, Udruženje „PODIUM“

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Feelgood Fest: Dva dana jakog gitarskog zvuka u Somboru
Aleksandar Vučić predsednik Srbije u Novom Sadu 4. avgusta 2022: – Nemojte da nam branite da se sećamo, a od vas ne tražimo ni priznanje ni poverenje

Kategorije

Izbornik