Kultura

Gradski muzej Sombor: Letnja radionica likovnog kosmosa inspirisano deci delima Zorana Stošića Vranjskog

 

  • U okviru izložbe U kosmosu Zorana Stošića Vranjskog – 30 godina legata, 3. avgusta u popodnevnim časovima, priređena je likovna radionica dece polaznika Umetničkog Studija Sombor (dugogodišnji saradnici i prijatelji Gradskog muzeja Sombor: Danijel Peršić, Vanja Kahrimanović i Eleonora Koril)

Radionici je prisustvovalo oko dvadesetoro dece različitog, uglavnom osnovnoškolskog uzrasta, a posebnu vrednost predstavljalo je pojavljivanje umetnika, Zorana Stošića Vranjskog, njegovo obraćanje polaznicima Studija i kraći, srdačni razgovor s decom.

Polaznici radionice su upoznati s delima i radnom biografijom popularnog umetnika i pristupljeno je praktičnom radu u cilju stvaranja dela inspirisanih izložbom.

Inicijator i koordinator radionice je Nevena Živadinović Kusonić, kustos pedagog Gradskog muzeja Sombor.

  • Najtoplije se zahvaljujemo našim malim-velikim umetnicima na učešću i podršci programima našeg Muzeja! – kažu u ovoj nultoj ustanovi kulture u Somboru.

Fotogalerija: 1) Nevena Živadinović Kusonić inicijatorka i organizatorka izložbe objašnjava detalje i zanimljivosti učesnicima likovne radionice; 2) Čedomir Janičić, muzejski savetnik istoričar umetnosti u susretu sa decom; 3) Razgovor sa Zoranom Stošićem Vranjskim; 4) Uspešno odvijanje praktičnog rada; 5) Nastali su originalni radovi dece, jedan od njih; 6) Za uspomenu – zajednička fotografija sa umetnikom

Rubrika je sastavni deo ovogodišnjeg medijskog projekta „Svi smo jedno-višejezično, vaš Novi Radio Sombor“ sufinansiranog iz budžeta Grada Sombora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima!)

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

Veče uličnih svirača 2022. u Somboru – novi detalji
Floating Man Festival po četvrti put u Apatinu

Kategorije

Izbornik