Saobraćaj

Antonio Ratković, gradonačelnik Sombora i predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja uručio novih 200 sedišta za bicikle najmlađim sugrađanima

 

  • Savet za bezbednost saobraćaja Grada Sombora i ove godine je nastavio akciju dodele besplatnih dečijih sedišta za bicikla, čime učešće najmlađih sugrađana u saobraćaju biva bezbednije. U Atrijumu Županije danas je upriličena svečana dodela novih 200 sedišta, kojoj su prisustvovali članovi Saveta, kao i predsednik ovog tela, gradonačelnik Sombora Antonio Ratković

Ratković je podsetio da je ova akcija započeta 2019. godine i od tada do danas podeljeno je čak 700 sedišta. Veliki odziv sugrađana na ovakve akcije, prema njegovim rečima, jasan je pokazatelj njihovih uspešnosti:

  • Ono što ću ja apelovati na Savetu, da u narednom budžetu Saveta povećamo značajno ova sredstva, kako bi što više sugrađana dobilo ova sedišta za bicikle.

Gradonačelnik je ovom prilikom najavio još jednu novu akciju, a u pitanju je konkurs za subvencionisanje kupovine novih bicikala, koji će biti otvoren sledeće nedelje. 

  • Radi se o subvencijama od 10.000 dinara po biciklu, iz jednog domaćinstva moguća je jedna prijava, a ono što će nam biti bitno da su svi koji se prijave sa teritorije Grada Sombora i da predračun bude iz prodavnice sa teritorije Grada Sombora – napomenuo je gradonačelnik.

Osim toga, Antonio Ratković navodi da će Savet nastaviti da dodeljuje svetlosne setove za bicikliste, a ujedno je istakao da je u planu izgradnja još dve biciklističke staze u naredne dve godine, čime se teži očuvanju Sombora kao grada biciklista.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Savet za bezbednost saobraćaja poklonio 200 sedišta za vožnju dece biciklom
Prvi put registrovana drumska motorna i priključna vozila i saobraćajne nezgode na putevima, II kvartal 2022.

Kategorije

Izbornik