Ekologija

Sale Naturale: Učlanite se u udruženje „Naturisti Srbije“

Iz Eko-naturističkog udruženja “Naturisti Srbije“,  jedinog validno priznatog u Srbiji, stiglo nam je danas novo pismo a o čemu se konkretno radi – najpre u obraćanju članovima ali i javnosti, u kojem iz predsedništva Udruženja kažu
Poštovani naturisti,
baš u momentu kada smo hteli da pošaljemo tekst Pismo članovima, drugi deo, pristigao je odgovor koji je poslao naš član, poznat u svom spisateljstvu po pseudonimu Sale Naturale.
Molimo da pažljivo pročitate oba teksta, a koja se već nalaze na našem sajtu

Poštovani prijatelji, drage „koleginice i kolege“, cenjeni „Naturisti Srbije“,

član sam Udruženja „Naturisti Srbije“ otkada je Naturistička organizacija Srbije (NOS) grubom uzurpacijom statuta udruženja, pravilnika o radu organizacije, a najviše moralnih načela kojih se pridržavam, zapravo, podelila naturističku zajednicu u Srbiji na, najmanje, dva dela.

Dok se aktivno vodi pravna bitka da se zaštiti moralni integritet udruženja Naturisti Srbije (NS) i svih njenih članova (zahvalnost našem pravniku Dejanu…), odvijaju se programi u organizaciji o kojima je predsednica Tanja Stanković već pisala sećajući se prošlih, a najavljujući buduće aktivnosti udruženja.

Sa svoje strane mogu da kažem, više puta istaknutu činjenicu, da se kao apsolutni pravni laik trudim da, koliko-toliko, pratim i aktivnosti koje sprovodi naš pravni tim, kako bi dokazalo potpuno odsustvo pravnih i moralnih principa, a koje sprovodi organizacija na čijem su čelu Goran Filipović i Justimir Pavlović.

Zahvalan sam za sva druženja koja su sprovedena u okviru ovog udruženja i trudiću se da budem prisutniji nego do sada na samim okupljanjima (Morahalom, skupštine, Peskara…) o čemu se informišem u razgovoru sa ostalim članovima NS, a posebno Tanjom Stanković.

Finansijski deo obaveza ću se potruditi da izvršim u bliskoj budućnosti da bismo i na taj način ojačali našu ekonomsku poziciju, jer ni putovanja ni troškovi nisu, u ovom vremenu, nisu nimalo jeftini….

Poštovani i dragi moji, pozivam vas da se učlanite u udruženje „Naturisti Srbije“ i da i na taj način doprinesete njegovom, što uspešnijem, radu. Članstvo u svakom udruženju ovog i sličnog tipa ima svoje prednosti i zato je bitno da se uključimo i udružimo.

Svestan sam da „organizacija čudnog akronima“ ima podršku trenutnih nosilaca vlasti u ovoj državi i time po mom pojedninačnom sudu, na veoma perfidan način zloupotrebljava naturizam u Srbiji onemogućavajući „konkurenciju“, o čemu više od nas znaju dragi Dejan i veličanstvena Tanja.

Jednostavno, drugari, „obrišite nos“ i krenite ka udruženju koju predvodi Tanja Stanković.

Poznat sam po pisanju pesama, a ovom se prilikom zahvaljujem na prijemu tekstova na sajtu udruženja i na „stranicama“ društvenih grupa koje imamo.

Šaljem Vam svoju najnoviju pesmu, a nastaloj iz moje stvarnosti i mašte…

Iskreno,

Sale Naturale, Novi Sad
esejista i promoter naturizma Udruženja „Naturisti Srbije“

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , , , , ,

Povezani članci

Од данас поново пловидба кроз преводницу Брана на Тиси
WWF: Wonders of nature: your weekly round-up

Kategorije

Izbornik