Sport

Zoltan Pavić Somboru doneo nove šampionske plivačke titule

 

  • U međunarodnoj konkurenciji od više od stotinu plivača iz Srbije i Mađarske Zoltan Pavić, kao član SSU Polet Sombor, osvojio je prvo mesto u svojoj masters kategoriji (50-54 godine) kao i prvo mesto kao najbolji masters u apsolutnoj masters kategoriji (svi veterani od 25 godina pa na dalje) na Otvorenom  državnom prvenstvu u plivanju na otvorenim vodama

Jako međunarodno plivačko takmičenje održano je u subotu 1. jula u Bačkoj Topoli na Zobnatičkom jezeru. Državno prvenstvo u plivanju na otvorenim vodama okupilo je najspremnije plivače na deonicama na 1km, 3km, 5 km, 7,5km i 10 km. A takmičenje na 3km važilo je i kao državno prvenstvo u masters kategoriji, tj. u kategorijama veterana.

  • Kako sam prošao prvi kroz cilj trke na 3km, postao sam prvak i na 3km u apsolutnoj kategoriji – pojašnjava najuspešniji somborski plivački maratonac Zoltan Pavić.

Podsetimo, Zoltan Pavić je prvi Somborac koji je uspeo da uđe među najzapaženije šampione u plivačkim maratonima. Iduće, 2024. godine biće tačno 30 godina otkako je isplivao svoj prvi maraton, Bezdan (prevodnica) – Sombor (Gradski štrand) Velikim bačkim kanalom u dužini od 26 kilometara, da bi potom usledili pozivi za najprestižnije takmičenje, Svetsku seriju. Sredinom devedesetih je tako, plivajući najzahtevnije deonice od 30 – 100 kilometara na svim kontinentima, uspeo da se plasira u Top-10 najboljih svetskih plivačkih dugoprugaša. Profesor Pavić kao takmičar svoju uspešnu karijeru nastavlja i danas u veteranskim konkurencijama.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , , , , ,

Povezani članci

Otvoreno prvenstvo grada u basketu „Sombor 3×3“
Sportski savez grada Sombora: Besplatna školica „Sportić na bazenu“

Kategorije

Izbornik