Sport

Ženska ekipa Somaratona osvojila bronzanu medalju

 

  • Trkački vikend je započeo u subotu u Novom Sadu na državnom prvenstvu u krosu. U veoma jakoj konkurenciji ekipa “Somaratona“ u sastavu Damjana Perenčević, Tijana Kabić i Zorica Kulić osvojila je bronzanu medalju u ekipnom prvenstvu. Ispred somborskih trkačica bile su samo ekipe AK “Sremska Mitrovica“ i AK “Crvena Zvezda“ Beograd. Rezultat je time značajniji jer je ovo prva ekipna medalja sa državnih prvenstava za Ark ‘‘Somaraton‘‘ Sombor čime su samo potvrđeni dobri rezultati koje ostvaruju devojke u pojedinačnoj konkurenciji

Dan kasnije, u nedelju u Leskovcu je održan 21. Leskovački polumaraton. Šampionka trke na 10 kilometara bila je Tijana Kabić, Ark ‘‘Somaraton‘‘ Sombor koja je nastavila uspešan niz, započet u subotu sa bronzom u krosu. U glavnoj polumaratonskoj trci na 21 kilometar Suzana Filipović istrčala je sjajno četvrto mesto.

U nedelju u glavnom gradu Slovenije Ljubljani održan je 26. po redu Ljubljanski maraton koji je još jednom opravdao renome jedne od najboljih trka u Evropi. Više od deset hiljada trkača iz čitavog sveta takmičilo se u distancama od 10, 21 i 42 kilometra. Atletsko rekreativni klub “Somaraton“ je na ovoj trci imao dvadeset pet takmičara koji su trčali jednu od ovih distanci. Najtežu atletsku disciplinu maraton u dužini od 42 kilometra istrčali su Dejan Nikolić koji je bio i najbrži maratonac u Ljubljani, Damir Marković koji je istrčao svoj 20. maraton po redu, Milan Kovačić, Biljana Vezmar, Maja Bodrožić, Zoran Nikolić dok je Sombor dobio i nove maratonce i to Jelenu Perenčević, Atilu Siča i Vladimira Kesegića. Polumaratonsku distancu u dužini od 21 kilometra istrčali su Srđan Buzadžić, Daniel Šokac, Vesna Bjelan, Ilija Zvekanov, Sanja Vojvodić, Branislav Katić, a svoj prvi polumaraton istrčali su Mirjana Došen, Aleksandar Martinović i Ana Pešić. Izuzetan rezulatat na trci na 10 kilometara istrčao je Josip Major koji je trku završio za 35 minuta zauzevši 29. mesto od 2.000 finišera ove trke. Deset kilometara istrčali su i Katarina Perenčević, Ivana Šokac, Ana Kasap, Predrag Škorić, Nataša Raič Sič i Ljerka Vukmirović.

Pogledajte i galeriju fotografija: 1/ Ark Somaraton, kros, Novi Sad; 2/ Somaratonci u Ljubljani; 3, 4/ Tijana Kabić na krosu i u Ljubaljni:

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Rvački klub RADNIČKI Sombor: Zlatni Daniel Bojanić
Family Fight Team Sombor nastavlja još jednu uspešnu sportsku sezonu trijumfima, pobedama, promocijama svog grada širom države

Kategorije

Izbornik