Najnovije

Filatelija kao oblast zbližavanja: Udruženje filatelista Apatin i Dom za stare i penzinere opštine Apatin /primer prvi/

 

  • Povodom obeležavanja Dana oslobođenja grada i opštine Apatin 24. oktobra ispratili smo kao što smo najavili i izvestili šestu lokalnu Filatelističku izložbu “Udruženja filatelista Apatin“ u Višenamenskoj sali škole “Žarko Zrenjanin“. Pretposlednjeg oktobarskog petka među izlagačima našli su se i prijatelji filatelije, u primerima koje beležimo u dva nastavka, to su izlagači iz Doma za stare i penzionere Apatin i Centra za socijalni rad opštine Apatin, sa po jednim odabranim izloškom

U ovoj rubrici beležimo zašto su višestruko važni ovakvi susreti boljeg međusobnog upoznavanja povodom simbolično rečeno, markice, dopisnice, razglednice iz nekih nezaboravnih vremena koja čuvaju njihovi vlasnici u tim danima koji znače više od uspomene i za pripadnike apatinskog ’’trećeg ili zlatnog doba’’. Radni terapeut Doma za stare i penzionere u Apatinu Dragana Ćopić nam je rekla:

  • Udruženje filatelista Apatin pozvalo nas je da učestvujemo na ovoj manifestaciji i mi smo se vrlo rado odazvali. Pripremili smo jedan izložak koji smo nazvali ’’Naše uspomene’’, odnosno to su razglednice koje su naši korisnici prilikom dolaska na smeštaj u našu ustanovu poneli sa sobom pa smatramo da im je u tom trenutku verovatno to bilo najdragocenije i da su želeli da ih sačuvaju pa smo zato baš njih izabrali, da donesu svoje tragove iz mlađih dana i da ih pokažemo u ime ustanove za ovu priliku.

Ujedno je i ova izložba filatelista naglašava Dragana Ćopić i saradnja sa aptinskim Udruženjem, obogatila ovogodišnju Sunčanu jesen života, manifestaciju kojom su različitim događajima u apatinskom Domu za stare i penzinere obeležili oktobar, Međunarodni mesec starijih.

Filatelija i stalno učenje, istovremeno su naši savremeni znaci prošlosti, sadašnosti u kojoj iz prošlosti učimo za sutra, potvrđuje Ćopić, pa je značajno i ovim povodima poručiti da će stariji rado da prenesu svoja iskustva mlađim generacijama:

  • Zato što je savremeno doba i ova tehnologija mnogo uticala na današnju komunikaciju i retko ko danas i šalje razglednice i na taj način komunicira. Iz tih razloga smatram je ovo dobra izložba koja je spremna da nam pokaže kako je to nekada bilo i koliko se razlikuje tadašnja komunikacija od ove današnje. Čar je bila baš u tom iščekivanju pisma. Vreme juče za još lepše sutra je ona prava poruka.

U narednom nastavku, čitaćete izjave Nikoline Sučević, direktorke Centra za socijalni rad u Apatinu.

– Dodatak, fotografije u slajdovima/Srđan Ačanski/ –

Rubrika je sastavni deo ovogodišnjeg projekta “Svi smo jedno – višejezično, vaš Novi Radio Sombor“ sufinansiranog iz budžeta Grada Sombora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Pokrajinski ombudsman o zaštiti ljudskih prava
U Somboru vas očekuju 14. Veljkovi dani

Kategorije

Izbornik