Sindikat

Žene u sindikatima – Solidarnost je naš imperativ! (plus video)

Čedanka Andrić, predsednica Ujedinjenih granskih sindikata NEZAVISNOST

  • Dokumentarac o ženama na radnom mestu – UGS NEZAVISNOST u okviru transnacionalnog projekta Sindikalni oporavak

Sindikalni pokret Balkana se po prvi put u istoriji radničkog pokreta suočava sa novom ženskom liderskom energijom na vrhu sindikalnih konfederacija u Sloveniji (ZSSS), Srbiji (UGS NEZAVISNOST) i BiH/ Republika Srpska (SSRS) kao i na čelu Evropske konfederacije sindikata Ester Linč.

Prvi put je žena novinarka Maja Sever iz Hrvatske na čelu Evropske federacije novinara. Regionalni savet sindikata „Solidarnost” koji čini 10 sindikalnih centrala iz šest zemalja bivše Jugoslavije je prva i jedinstvena mreža sindikata u regionu tj. transnacionalna platforma radnika okupljena oko zajedničkih imenitelja kreiranja socijalnog i solidarnog Balkana u okviru EU. Sindikalna mreža se fokusira na izgradnju kapaciteta za jačanje učešća sindikata u procesu pristupanja EU, u sistemu socijalnog dijaloga, kao i dizanje glasa i unapređenja imidža sindikata u javnosti.

U videu govore: Čedanka Andrić, predsednica Ujedinjenih granskih sindikata NEZAVISNOST, Aleksandra Vitorović, stručna saradnica / UGS NEZAVISNOST, Nebojša Pejčinović, izvršni sekretar Granskog sindikata uprave, pravosuđa, odbrane i policije UGS NEZAVISNOST:

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , , , ,

Povezani članci

Sindikat “Nezavisnost” reprezentativan i u kompaniji Continental u Subotici
Apel „Nezavisnosti“ da se ne spekuliše o smrti radnice kompanije Leoni

Kategorije

Izbornik