Najnovije

Zapadnobački upravni okrug: Analiza Aerodroma „Sombor“ za potrebe civilnog vazduhoplovstva!

 

  • Tokom poslednja dva radna dana prethodne sedmice, u poseti Zapadnobačkom upravnom okrugu i Gradu Somboru bio je Mihajlo Zdravković, direktor Aerodroma Srbije, sa stručnim saradnikom Aleksandrom Vučkovićem, direktorom društva „NEO“ koje se bavi inženjerskim delatnostima i tehničkim savetovanjem. Cilj posete je uvid u mogućnosti dela lokacije nekada vojnog aerodroma nadomak Sombora (pravni status, nivo planske dokumentacije, stanje infrastrukture, položaj i kvalitet piste…) za uspostavljanje regionalnog vazdušnog putničkog saobraćaja!

Gosti su od domaćina, načelnika Okruga Gorana Nonkovića i gradonačelnika Sombora Antonija Ratkovića i vojnih struktura kasarne na aerodromu prikupili sve potrebne informacije u vezi sa analizom lokacije i davanja izveštaja resornom Ministarstvu i Vladi Republike Srbije o mogućnostima uspostavljanja regionalnog aerodroma „SOMBOR“.

Stekao se utisak da ima osnova da posle višedecenijskog upiranja vlasti Sombora, pa i Apatina, sa Somborskog aerodroma dočekamo let civilnih aviona. Za sada, avionima kapaciteta za 72 putnika i avionima klase ATR 72, a u budućnosti i avionima klase ERBAS 320.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Lidija Škorućak, from Sombor, in the team of another prestigious award: the EMMY award
Трибина: „Пробој солунског фронта и ослобођење 1918.“

Kategorije

Izbornik