Kultura

Predstavnice somborske biblioteke učestvovale u radu stručno naučnog skupa Srbija Biblionet u Čačku

 

  • Od 8. do 10. septembra, u Čačku, održan je 16. godišnji stručno naučni skup – Zajednice matičnih biblioteka Srbije Biblionet, na temu Biblioteke i doživotno učenje. Svečani deo skupa obuhvatio je prijem za sve učesnike, u prostorijama Gradske biblioteke Vladislav Petković Dis kao i otvaranje u velikoj sali Biblioteke gde su održane i radne sesije skupa

Tokom svečanog otvaranja pozdravne reči uputili su, viši savetnik Ministarstva kulture i informisanja dr Mladen Vesković, predsednik Zajednice matičnih biblioteka Srbije i upravnik Narodne bibliotke Srbije dr Vladimir Pištalo, pomoćnik gradonačelnika Čačka Miroslav Petković i direktor Gradske biblioteke Čačak dr Bogdan Trifunović, dok je u kulturno-umetničkom delu programa nastupao hor Slovo ljubve iz Čačka. Dalje, po programu, sledila je dodela nagrade Đura Daničić za 2021. godinu, koja je dodeljena bibliotekaru savetniku, Danieli Skoković iz Požege.

Radni deo skupa obuhvatao je predstavljanje radova koji se bave temom doživotnog učenja, akcenat je posebno stavljen na bibliotekare i njihovu edukaciju u kontekstu inovativnih znanja. Takođe, promovisan je i roman Petlja autora Dejana Aleksića.

Trećeg dana skupa, koji je tradicionalno rezervisan za izlet, posetioci su imali priliku da obiđu Prirodnjački centar u Ovčar Banji, manastir Nikolje, da uživaju u lepotama Ovčarsko-kablarske klisure kao i da krstare jezerom Međuvršje.

Ovoj tradicionalnoj manifestaciji prisustvovale su i predstavnice somborske Biblioteke, Nataša Plavšić i Željka Aćimovac, bibliotekarke i Nataša Turkić, direktorka somborske biblioteke.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

X JUBILARNI SOMUS – Somborske muzičke svečanosti
„Изнад Истока и Запада“ у Народном позоришту Сомбор

Kategorije

Izbornik