Najnovije

Zabrane vožnje, Mađarska – od 4. novembra ne važe ograničenja saobraćaja za teretna vozila sa EURO 3 motorom

Baja – Bács-Kiskun *AcanskiS © 

  • U periodu od 4. novembra do 1. marta naredne godine na teritoriji Republike Mađarske ne važe ograničenja saobraćaja za teretna vozila sa EURO 3 motorom, a ona obuhvata kako prazna tako i natovarena vozila

Prema sada već dugogodišnjoj praksi, EURO 3-4-5-6 vozila koja obavljaju međunarodni prevoz robe, na mađarskim putevima oslobođena su od vikenda zabrane vožnje. Takođe, na ta vozila se ne primenjuju ni zabrane koje važe za vreme praznika.

Vozila kategorija sa klasama motora EURO 0-1-2 i/ili oni koji obavljaju domaći transport, i tokom zime moraju da poštuju vikend zabrane vožnje (od 22 subotom do 22 časa nedeljom), podseća mađarsko Udruženje prevoznika MKFE.

Baja – Bács-Kiskun *AcanskiS © 

Što se tiče letnje sezone pravila su nešto drugačija, a na snazi su od 1. jula 2013.

Ograničenja važe od subote u 15 do nedelje do 22 časa, trakođe na dan pre praznika od 22 do 24 časa, kao i na sam dan praznika od 00 do 22 časa. Ako praznik pada u petak ograničenja važe od petka do nedelje 8-22 časa, a ako praznik pada u subotu ograničenja važe od subote od 8 do nedelje do 22 časa.

Rubrika je u okviru realizacije projekta Udruženja Podium “Uvek na licu mesta“, izdavača Novog Radio Sombora, koji se realizuje zahvaljujući sredstvima Grada Sombora na Medijskom Konkursu za 2023. godinu.

AcanskiS © 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Srpska čitaonica „Laza Kostić“ Sombor uskoro u novom ruhu
Grad Sombor: 14. novembar – rok za uplatu četvrte rate poreza

Kategorije

Izbornik