Sport

Održan žreb za Boksersku ligu Srbije u takmičarskoj 2023/24. godini

 

  • Bokserski savez Srbije nastavlja iz meseca u mesec sa podizanjem srpskog boksa na viši nivo kako kroz organizaciju takmičenja, tako i kroz njihov kvalitet, uz konstantnu promociju plemenite veštine koja vekovima predstavlja jedan od najmasovnijih sportova sveta. Promoter plemenite veštine u našoj zemlji i širom regiona Arena Channels Group potrudio se još jednom da ovom sportu, koji krasi i glamur da pruži poseban ton kroz održavanje žreba za Boksersku ligu Srbije 2023/24. upravo u prostorijama ove medijske kuće. Žreb je juče obavljen u prisustvu čelnih ljudi, Nebojše Žugića, direktora Arena Channels Group i Nenada Borovčanina, predsednika Bokserskog saveza Srbije

Ovogodišnja Bokserska liga Srbije broji osam klubova.

To su: BK Vitez iz Niša, Naisus, Loznica, Rokica, Radnički Beograd, Sombor, Novi Pazar i Slavija iz Banjaluke.

Prvo kolo se igra 19. novembra, a sastaju se: BK Novi Pazar – Naisus (Niš), BK Loznica – Radnički Beograd, BK Vitez (Niš) – Rokica (Loznica), BK Sombor – BK Slavija Banjaluka.

Predsednik BSS je predstavio i preostalih sedam klubova i objasnio da će Liga prvo biti igrana dvokružno, a da će se zatim najbolje četiri ekipe boriti u plej-ofu na dva dobijena meča. Takmičenja će proticati u sedam kategorija: pero, poluvelter, velter, polusrednja, srednja, poluteška, teška.

Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin prvo je govorio o „gostima“ lige, bokserima Slavije iz Banjaluke.

  • Na osnovu sporazuma koje imaju Srbija i Republika Srpska, a to su sporazumi o specijalnim i paralelnim vezama dve vlade, mi smo kao dva saveza, Bokserski savez Srbije i Bokserski savez Republike Srpske potpisali sporazum prošle godine kako bi klubovi Republike Srpske mogli da učestvuju u takmičenjima u Srbiji, a istovremeno kako bi se takmičenja Srbije mogla održavati na prostorima Republike Srpske. Zbog toga se Bokserski klub Slavija iz Banjaluke, na naše zadovoljstvo, prijavio za učestvovanje u Bokserskoj ligi Srbije. Svi se raduju gostovanju u Banjaluci i to će, verujem, da učvrsti naše veze sa druge strane Drine – istakao je Borovčanin.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci

Rvači Radničkog doneli sa gostovanja nove bodove u I ligi Srbije
Zablistao RK Radnički na X Kupu Mola 2023 i Kupu Vojvodine

Kategorije

Izbornik