Najnovije

Za predavanje Krešimira Mišaka “Transhumanizam” u velikoj sali “KC Laza Kostić “ tražilo se mesto više

 

  • Velika sala Kulturnog centra Laza Kostić  bila je premala da primi sve zaintersovane sugrađane da čuju predavanje “Transhumanizam “ čuvenog Krešimira Mišaka, poznatog novinara, pisca, muzičara. Član je benda Hakuna Matata što na svahili jeziku znači „Život bez pravila, odgovornosti i briga“, Predavanje je u organizaciji Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki” Sombor održano prve martovske subote, sa početkom u 18 časova

Krešimir Mišak  je autor i voditelј poznate, i sada već kultne TV emisije „Na rubu znanosti”, koja se 20 godina emituje na programima HRT-a, ranije na drugom, trenutno emisija ide na trećem programu. Emisija je neverovatno brzo postala popularna u čitavom regionu, kako zbog svojih gostiju tako i zbog tema koje se obrađuju u njima.

Često su teme emisija prilično osetljive, o kojima drugi nisu hteli ili nisu smeli da pričaju, što je mene naročito iznenadilo, bilo je priča o bibliji, vanzemaljcima, kovidu, divovskoj rasi ljudi, zatim HAARPU – sistemu za kontolu vremena, kao i o delovima “zabranjene istorije” u vezi sa arheologijom. Iskreno meni uz priče o transhumanizmu, najzanimljivije su one o susretu pilota sa NLO objektima.

Snimke svih emisija možete da pronađete na sledećem kanalu Jutjuba:

https://www.youtube.com/@NaRubuZnanostiSveepizode

Diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti pri Sveučilištu u Zagrebu. Objavio je više od pet knjiga i dobitnik je SFERA, nagrade za najbolju SF priču.

Ovo interesantno predavanje je trajalo oko 2 sata, a na kraju svi zainteresovani mogli su da kupe njegove knjige.

S obzirom da je tema ovog predvanja bio “Transhumanizam” na njoj ćemo se zadržati, prenosimo vam autorov opis knjige “Smrt transhumanizmu sloboda narodu”:

“U sljedećih deset godina svijet će se promijeniti kao nikad u znanoj povijesti. Pretjerano je riječ koja je odavno prestala biti pretjerana, pa nije pretjerano reći da će u budućnosti nastati dvije ljudske rase: digitalna i analogna. Obje će biti tek nastavak trendova koji su već u punom zamahu. Digitalizacija svijeta nezadrživo vodi prema učitavanju ljudi u cloud, kojega već najavljuju najistaknutiji transhumanisti, i to unutar nekoliko desetljeća od sada. S druge strane, sve veće razumijevanje posljedica suvremenih trendova kod značajne manjine stvara odluku da im se to ne dogodi. Danas je još moguć suživot, primjerice, nekoga tko koristi sve tehnološke prednosti pametnih telefona i nekoga tko ih drži na najmanjoj mogućoj razini, ali u trenutku kad se većini nametne neki novi standard (recimo, ugradnja čipa bez kojega neće biti moguće ući niti u tvrtku u kojoj rade ili u vlastiti dom, ili će biti nemoguće plaćati u dućanu bez čipa, ili kupiti bilo kakav frižider ili čak automobil, osim pametnog, vođenog kroz promet kompleksnim umjetnim inteligencijama, ili standard postane sveopća ovisnost o informacijama s Googlea na kojeg će se spajati bežičnim putom kroz čip u mozgu…) bit će sve teže ostati analognim čovjekom. Zašto bi to uopće bilo mudro učiniti, tema je ove knjige. Tema o kojoj je riječ jest i medicinska i ekonomska i znanstvena i računalna i etička i filozofska i duhovna, ali prije svega riječ je o sreći i ispunjenosti čovjeka.”

I šta na kraju da se kaže, zaista svaka čast autoru, govori i piše o temama o kojima drugi ne smeju, i stvarno retko gde možete čuti ovako otvorena pojašnjavanja; da li ćemo se dozvati pameti, pored svih dobri stvari koje je nova tehnologija donela, kao da smo zaboravili na one loše, kojih nažalost ima poprilično.

Ko nije kupio knjigu na jučerašnjem predavanju, može da je nabavite u prodajnoj mreži knjižara “Delfi” u čitavoj Srbiji, kao i putem onlajn prodaje, osim navedene knjige možete takođe naći i sledeće knjige ovog autora kao što su “Duhovni ratnik i beskrajni kozmički orgazam”  i “Sretan vam kraj svijeta kakvog ste poznavali”

Đulijano Marinković i Kešimir Mišak interesantan slučaj NLO-a u Jugoslaviji:

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

mobileImage&text:

Srdjan Acanski/ AcanskiS©

Tagovi: , ,

Povezani članci

Mladi istraživači Srbije pozivaju nevladine organizacije za zaštitu životne sredine
Upravlјao vozilom sa 3,38 promila alkohola u organizmu

Kategorije

Izbornik