Estrada

Za kraj sjajne 2023. Dubiozini „Happy Machine“ i „Pjesmice za djecu i odrasle“ stižu na vinilu!

 

  • Za sam kraj sjajne 2023. godine u kojoj su obeležili 20 godina rada, Dubioza Kolektiv donosi još jedan vinilni duo i to albuma „Happy Machine“ i „Pjesmice za djecu i odrasle“, obu izdanju Menartai uskoro će se naći u prodaji i kod nas

Album „Happy Machine“ imao je možda i najteži zadatak od svih Dubiozinih albuma, a to je uslediti nakon „Apsurdistana“. Izdanje na engleskom stoga je već u prva dva koraka udarilo iz sve snage i pogodilo. „But when I taste rakija / In my head anarhia / Back to original shape / I just cannot escape from Balkans“ zagrmeli su u nastupnom singlu, i dan danas velikom koncertnom favoritu „No Escape (from Balkan)“.

Usledio je njihov, do tada, najduže pripremani videospot i to onaj za globalnu podršku piratima – „Free.mp3 (The Pirate Bay Song)“.

„Sretna mašina“ donela je i niz fantastičnih saradnji sa velikim međunarodnim imenima kao što su Manu Chao („Red Carpet“), Benji Webbe („Riot Fire“), La Pegatina („Hay Libertad“) i sicilijanski trubački virtuoz Roy Paci (obrada klasika „24000 Baci“), a posebno se iskazao stari prijatelj benda, multitalentovani Dzambo Agusev u hitu „Boom“.

„Pjesmice za djecu i odrasle“ poslale su svoju prethodnicu u obliku singla „Himna generacije“, jednog od najvećih regionalnih hitova 2017. godine i njihovog drugog najpopularnijeg spota na YouTubeu s više od 23 milona pregleda.

Nakon Himne bend je još jednom iznenadio fanove duetom ni manje ni više, nego sa legendarnim Dinom Dvornikom u pesmi „Treba mi zraka“. Ideja o ovoj saradnji rodila se  kada se bend susreo sa svojim dugogodišnjim prijateljem Harisom Čustovićem.
Haris je započeo raditi na pesmi sa Dinom koju, nažalost, nisu uspeli završiti, i predložio je Dubiozi da je dovrše. Zajedno su je producirali i, iako donosi drugačiji zvuk od njihovog uobičajenog, ipak je ostala stilu Dubioze Kolektiva.

Još jedan dupli pas odigran je, ovaj put sa grupom Helem Nejse i to u hitu „Pionirska“, nakon kojeg je Dubioza napravila jednostavan priručnik o tome šta je potrebno za uspeh u pesmi „Rijaliti“.

Nakon izuzetno uspešne prve turneje sa sedam nastupa po Meksiku, povratkom u Evropu Dubioza je rasprodala koncert u švajcarskom Zugu i na ljubljanskom FUKSI-ju. Veliku rođendansku godinu Dubioza će zatvoriti novogodišnjim nastupom u Rovinju.

I u 2024. najveći bend našeg regiona priprema izuzetne stvari, a prve od njih su velika turneja po Australiji i premijerno Novom Zelandu koja će trajati od 9. do 30. marta, a u sklopu koje će odsvirati jedanaest koncerata.

Produkcija:


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Predstavljamo duet „Lopovi u tami“ Indire Forze i Dženana Lončarevića
Galerija fotografija sa nastupa Tanje Banjanin (II deo)

Kategorije

Izbornik