Ekonomija

Za izgradnju puta Rastina – Riđica 38 miliona dinara

 

  • Za finansiranje projekta „Izgradnja puta Rastina – Riđica“, Grad Sombor dobio je sredstva u iznosu od 38 miliona dinara na osnovu konkursa za sufinansiranje uređenja atarskih puteva i otresišta u AP Vojvodini u 2023. godini, koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo

Tim povodom, gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, danas je u ime Grada Sombora, u Pokrajinskoj vladi potpisao ugovor o ovoj finansijskoj podršci, prilikom čega je istakao da je reč o prvoj fazi radova na ovoj deonici puta.

  • Sama činjenica da smo u budžetu Grada Sombora izdvojili sredstva u iznosu od oko 55 miliona dinara za izgradnju atarskog puta od Rastine do Riđice, govori o značaju realizacije ovog projekta. Takođe, želeo bih da izrazim zahvalnost Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, koji je i ovom prilikom prepoznao doprinos izgradnje atarskog puta na ovoj lokaciji – istakao je gradonačelnik.

Pomenuti projekat će se tokom narednih godina izvoditi fazno, do nivoa asfalta, a početak izgradnje prve faze deonice, čija će ukupna dužina iznositi 6,5 km, a širina kolovoza 5 m, možemo očekivati u toku ove godine. Cilj ovog projekta jeste da naselje Riđica bude direktno povezano sa graničnim prelazom Rastina – Bačsentđerđ, te samim tim i naseljenim mestom Rastina, ali i da se građanima u značajnoj meri skrati put do Sombora.

Gradonačelnik je napomenuo da će Grad Sombor nastaviti sa ulaganjem u infrastrukturu puteva.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

JKP Vodokanal Sombor: Prekid vodosnabdevanja na Sonćanskom putu rešen
Privrednici Zapadnobačkog upravnog okruga na „China Brand Fair 2023“ u Mađarskoj

Kategorije

Izbornik