Sindikat

Vrnjačka Banja domaćin petog redovnog Kongresa GS SITEL NEZAVISNOST

 

  • U Vrnjačkoj Banji je 1. oktobra održan 5. redovni kongres Granskog sindikata saobraćaja i telekomunikacija „Nezavisnost“. Ovom prilikom obeleženo je i dvadeset godina postojanja i rada ovog granskog sindikata. Na Kongresu je usvojen Izveštaj o radu između dva kongresa i Statut. Takođe, održana je Konsitutivna sednica Glavnog i Nadzornog odbora

Za predsednika Glavnog odbora GS SITEL NEZAVISNOST na petogodišnji mandat izabran je kolega Aleksandar Titović, za zamenika koleginica Snežana Marković.

Delegati Kongresa usvojili su i Programsku deklaraciju u kojoj se između ostalog ističe da će GS SITEL NEZAVISNOST i ubuduće sve svoje aktivnosti zasnivati na principima sindikalne solidarnosti. U cilju zaštite interesa zaposlenih u delatnostima koje obuhvata granski sindikat (pošta, saobraćaj drumski, avio i železnički, telekomunikacije i logistike – transport i špedicija) GS SITEL NEZAVISNOST će nastaviti praksu socijalnog dijaloga na svim nivoima, boriti se i zalagati za bolji ekonomski i socijalni položaj zaposlenih, za zarade koje omogućavaju dostojanstven život, zaštitu prava radnika i sindikalnih članova, unapređenje kolektivnog pregovaranja, osiguranje zaposlenih, te za uslove za bezbedan i zdrav rad.

– Koleginicama i kolegama želimo uspešan sindikalni rad u okviru porodice Nezavisnosti – čestitaju u Centrali ovog reprezentativnog srpskog sindikata.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Uz Svetski dan dostojanstvenog rada: Zapošljavanje mora biti prioritet vlada svih zemalja
Srđan Slović izabran za novog predsednika Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije NEZAVISNOST

Kategorije

Izbornik