Najnovije

Vojska Srbije: Redovna obuka izviđačkih jedinica Kopnene vojske

 

  • U okviru redovnog osposobljavanja u letnjim uslovima, izviđačke jedinice Kopnene vojske ove i prethodne nedelje realizovale su brojne sadržaje obuke usmerene na podizanje sposobnosti za realizaciju namenskih zadataka

Na poligonima i u terenskim uslovima, izviđači su usavršavali tehnike borenja i prošli obuku za samostalnu ishranu u prirodi. Uvežbavali su upotrebu hladnog oružja, razoružavanje i neutralisanje protivnika i obučavali se da koriste biljni i životinjski potencijal prirode kao osnovni izvor hrane, što su aktivnosti od ključnog značaja prilikom realizacije zadataka u dubini neprijateljevog rasporeda – stoji na portalu Vojske Srbije.

Izviđače u narednom periodu očekuje trenaž za savlađivanje vodenih prepreka i rešavanje taktičkih zadataka u različitim okruženjima čime će ovaj ciklus obučavanja u letnjim uslovima biti zaokružen.

Obuka izviđačkih jedinica Kopnene vojske izvodi se tokom čitave godine na različitim terenima i u svim uslovima u kojima se može očekivati njihovo angažovanje, čime se obezbeđuje visok nivo osposobljenosti ovih sastava za realizaciju zadataka obaveštajnog obezbeđenja snaga u operacijama.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Somborski većnici usvojili predloge komisija za sufinansiranje starih i umetničkih zanata i razvoja ženskog preduzetništva
MUP: U Somboru pronađeno novih 257 iregularnih migranata

Kategorije

Izbornik