Najnovije

Vojska Srbije: Inžinjerijska obuka za savlađivanje vodenih prepreka

 

  • Na delu reke Save kod Šapca realizovana je redovna kondiciona obuka pripadnika pontonirskog bataljona iz sastava Rečne flotile za savlađivanje vodenih prepreka

Ova obuka je deo kompleksnog obučavanja, objavljuje sajt Vojske Srbije, koje se u jedinici sprovodi tokom cele godine radi održavanja visokog nivoa osposobljenosti profesionalnog sastava za pružanje operativne podrške borbenim snagama u izvođenju operacija u zahvatu unutrašnjih plovnih puteva.

Tokom višednevnog osposobljavanja pripadnici jedinice amfibijske specijalnosti su uvežbavali taktičke radnje i postupke prilikom savlađivanja vodene prepreke na uspostavljenom desantnom mestu prelaska. Uvežbavani su bezbedan i pravilan utovar sredstava na amfibijske transportere, otklanjanje otkaza i zastoja na sredstvima i plovidba u različitim uslovima, uz primenu mera maskiranja i neposredne zaštite jedinice.

U okviru obuke, realizovana je i provera posluga amfibijskih transportera po propisanim standardima za efikasno savlađivanje vodene prepreke, a ostvareni rezultati su potvrdili njihovu odličnu osposobljenost za izvršavanje zadataka u skladu sa namenom jedinice.

Realizacijom ove obuke i neprekidnim usavršavanjem u pontonirskim bataljonima Rečne flotile obezbeđuje se visok nivo obučenosti pripadnika jedinice, što je, uz ispravnost tehnike, najvažniji preduslov za efikasno izvođenje inžinjerijskih dejstava na reci.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Na području Policijske uprave u Somboru evidentirano devet saobraćajnih nezgoda
„ORIS” DOO Sombor: Suzbijanje krpelja na zelenim površinama na teritoriji Grada Sombora

Kategorije

Izbornik