Sport

Tijana Kabić prva osoba iz Sombora koja je istrčala najstariji maraton u svetu Bostonski maraton!

 

  • U ponedeljak 17. aprila u Sjedinjenim Američkim Državama održano je 127. izdanje najstarijeg i najprestižnijeg maratona u svetu – maratona u Bostonu. Obeležavajući deset godina od bombaškog napada na ovoj trci više od 30.000 trkača trčalo je od starta u gradiću Hopkintonu pa 42 kilometra do centra Bostona. Trkače je čekalo kišovito vreme i veoma velika vlažnost vazduha što je sa kombinacijom staze sa usponima zajedno činilo veoma ozbiljan poduhvat za sve trkače. Treba napomenuti da je Kenijac Eulid Kipčoge, svetski rekorder i dvostruki olimpijski rekorder trku završio na šestom mestu

Za start na Bostonskom maratonu potrebno je ispuniti vremensku normu, a prema starosnim kategorijima. Upravo je to uspela članica Atletsko rekreativnog kluba ‘‘Somaraton‘‘ Sombor i još uvek aktulena prvakinja Srbije u maratonu za 2022. godinu, Somborka Tijana Kabić. Tijana je ovu veoma tešku stazu u nepovoljnim vremenskim uslovima istrčala za 3 sata 10 minuta i 54 sekunde što je njeno drugo najbolje vreme, a i drugo najbolje gradsko žensko vreme u maratonu čime je Tijana potvrdila da je najbolja somborska dugoprugašica u svakom smislu.

Tijana Kabić je takođe postala prva osoba iz našeg grada koja je istrčala najstariji i najprestižniji maraton u svetu. Prvi utisci iz Amerike jesu da je Tijana zadovoljna istrčanom trkom, ali je pre svega preplavljena emocijama i podrškom koja dolazi sa svih strana, a najviše iz njenog rodnog grada Sombora.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Somborski polumaraton – druga najbolja trka u Srbiji!
Prezentacija malih olimpijskih igara u Riđici

Kategorije

Izbornik