Najnovije

Veštine bez granica – karavan radionica kroz Vojvodinu

 

Februarski set radionica “Veštine bez granica” održaće se u Bačkom Gradištu i sastojaće se od radionice medijske pismenosti, hitne medicinske pomoći i muzičke radionice za decu.

Program “Veštine bez granica” ovog meseca organizovan je u saradnji sa Bečejskim udruženjem mladih (BUM) i radionice su otvorenog tipa, osim radionice medijske pismenosti koja će biti organizovana u osnovnoj školi “Svetozar Marković” u Bačkom Gradištu.

Pozivamo vas da se prijavite na radionice “Muzičke mozgalice” i “Tinu-ninu”  koje će biti održane u prostorijama Mesne zajednice u Bačkom Gradištu, 24. i 25. februara.

EU info point Novi Sad organizuje program Veštine bez granica koji čini paket radionica iz oblasti obrazovanja, umetnosti i zdravlja. Radi se o profesionalnim veštinama koje građani mogu da nauče i koriste u svakodnevnom životu. Oslanjajući se na godišnju temu Evropske komisije, a to je godina profesionalnih veština, naš program širi veštine, podstiče učenje i usavršavanje bez obzira na životnu dob ili profesiju.

Program Veštine bez granica u Bačkom Gradištu:

MUZIČKE MOZGALICE

muzička radionica za decu urasta od 7 do 12 godina

Datum i vreme: Subota, 24.2. od 11 časova

Muzička radionica namenjena deci uzrasta od 7 do 12 godina sa ili bez predznanja muzike i bez preduslova za muzičke sposobnosti. Radionice su zamišljene tako da svako dete može da učestvuje u muzičkim igrama. Cilj radionice je da probudi muzičke, ali pre svega intelektualne veštine.

Muzičke igre su zabava koja utiče na razvoj: finih i krupnih motoričkih funkcija, koordinacije tela, brzih reakcija i odluka, pamćenja, procesa rešavanja problema, timskog rada, samopouzdanja, kreativnosti, obrade informacija, motivacije.

Radionicu vodi: Gabriela Benak, violistkinja i muzična pedagoškinja

Prijava putem linka: https://euinfo.civicatalyst.org/muzicke_mozgalice

TINU-NINU!

radionica medicinske prve pomoći za sve uzraste

Datum i vreme:  nedelja, 25.2.  od 16 časova

Polaznici radionice saznaće kako da pozovu hitnu pomoć, kako da najekspeditivnije delaju u tri minuta panike, pa i da pruže prvu pomoć ukoliko neko u njihovom okruženju izgubi svest. Naučiće da ispravno reaguju u slučaju nezgode kako bi nekoga zbrinuli i/ili spasli nečiji život. Radionica je namenjena srednjoškolcima i studentima.

Prijava putem linka: https://euinfo.civicatalyst.org/radionica_prve_pomoci

MOPS

radionica medijske pismenosti

Datum i vreme: Četvrtak, 22. februara

Ova radionica posvećena đacima sedmih i osmih razreda osnovne škole je zatvorenog tipa i realizovaće se u Osnovnoj školi “Svetozar Marković” u Bačkom Gradištu.

Interaktivnu radionicu će držati medijska trenerica Gordana Adamov.

Eu info Point Novi Sad osmislio je program Veštine bez granica koji će biti realizovan u mestima širom Vojvodine. U pitanju je set radionica iz oblasti obrazovanja, umetnosti i zdravlja, kao grupa profesionalnih veština koje građani mogu da nauče i koriste u svakodnevnom životu. Oslanjajući se na godišnju temu Evropske komisije za 2024. godinu koja je posvećena profesionalnim veštinama, ovaj program širi veštine, podstiče učenje i usavršavanje bez obzira na životnu dob ili profesiju.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

MUP apeluje građanima da zaštite računare zbog porasta krađe identiteta
Đaci i profesori somborske muzičke škole oduševili prazničnim koncertom

Kategorije

Izbornik