Kultura

Veče uličnih svirača 2022. u Somboru – novi detalji

 

  • Pre četiti dana objavili smo prvu najavu – Veče uličnih svirača će na jedno veče oživeti centar Sombora kroz nastup Old Hat Orchestra na glavnoj bini i muzičkim programom sa 10 balkona kada će nastupiti više od 30 umetnika – a danas nam stižu i ovi novi detalji, zanimljivosti u vezi sa tom još jednom originalnom manifestacijom u Somboru u najširem kulturološkom smislu u organizaciji Kulturnog centra Laza Kostić Sombor

Program počinje u subotu, 6. avgusta od 18 časova u ulici Кralja Petra Prvog, a završni koncert se očekuje od 20 časova, na glavnoj bini kod hrama Svetog Georgija.

Кao nezaobilazni deo somborskog šarma umetnicima će se ove godine pridružiti i štulaši, ljudi statue i fijakeristi sa svojim fijakerima koji će biti glavni promoteri programa.

Old Hat Orchestra čini osam muzičara i pruža ugodan osećaj prirodnih zvukova autentičnih instrumenata i vokala. Duvačka sekcija i kombinacija ženskog i muških vokala donosi originalne muzičke aranžmane svetskih i domaćih autora.

Osim Old Hat Orchestra na čak 10 balkona nastupiće oko 30 muzičara. Solo, duo, trio sastavi i kvarteti sa balkona na glavnoj somborskoj ulici, publici će prirediti jedinstven jam session na otvorenom!

Tačno od 18 časova program na balkonima će upotpuniti Gitart+, Milorad Ružić Lule – Tajfuni, bluz duo Miki Almaši i Siniša Malešević, Alex, The Hat Matters, duo Bole i Nenadduvački sastav iz Zrenjanina. Propratni program za decu izvodiće Aleksandar Carić Car.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima!)

Tagovi: , ,

Povezani članci

Izašla prva knjiga o Enriko Josifu
Gradski muzej Sombor: Letnja radionica likovnog kosmosa inspirisano deci delima Zorana Stošića Vranjskog

Kategorije

Izbornik