Najnovije

Usvojena odluka o rebalansu budžeta za 2022.

 

  • U velikoj sali Skupštine grada Sombora danas je održana 19. sednica koju je vodio predsednik gradske Skupštine Zoran Rus. On je napre konstatovao da postoje svi uslovi za rad i odlučivanje s obzirom da je kako je sekretarka Danijela Dubaić verifikovala, prisustvovalo 45 odbornika. Za sat i 29 minuta rada odbornici su usvojili odluke po 30 tačaka dnevnog reda. Sednica je počela minutom ćutanja u počast gradskom većniku Borisu Buloviću, preminulom 1. septembra

Odbornici su usvojili Odluku o prvom rebalansu Odluke o budžetu Grada Sombora za ovu godinu. Budžetska sredstva iznose oko 4 milijarde 619 miliona dinara. Kako je obrazložio izvestilac, gradski većnik Sava Dojić procena ostvarenja tekućih prihoda bez sredstava transfera iznosi oko 4.030.300 milijarde dinara što je uvećanje plana tekućih prihoda u odnosu na prihode iz prvobitne Odluke o budžetu, od 6,5%. Preneta sredstva iz prošle godine sem ostalog, iznose oko 154.434 hiljada dinara. Za reč se javila Slavica Grba, odbornička grupa SPS-a, koja je ocenila pozitivnim predlog i saopštila da će odbornici SPS-a glasati za rebalans. To je ujedno bila i jedina diskusija na današnjem zasedanju.

Usvojen je i Plan razvoja Grada Sombora za period od 2022. do 2028. godine, kao i izveštaji o radu svih sedam javnih komunalnih preduzeća na području Grada Sombora – Prostor, Energana, Zelenilo, Vodovod Bezdan, Vodokanal, Čistoća i Parking servis.

Prihvaćena je izmena Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za Grad Sombor za 2022. godinu. Takođe, u planu je da raspisivanje konkursa kojim će Grad sufinansirati 80 odsto investicija za nabavku pčelarske opreme kao i novih gradskih društava za pčelare.

Na današnjoj sednici Skupština grada Sombora usvojila je i Plan razvoja Grada Sombora period od 2022. do 2028. godine, izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu Grada Sombora za period januar-jun u ovoj kalendarskoj godini. Usvojena je i odluka o izradi planova detaljnih regulacija za gradske ulice, Balkansku, Zrmanjsku, Velebitsku, Dravsku, Bagremovu, Poljsku i Veljka Čubrilovića.

U narednom četvorogodišnjem mandatu direktor Sportskog centra Soko biće ponovo Darko Kosanović koji je jedini i podneo prijavu na raspisanom konkursu, dok je za direktorku Centra za pružanje usluga socijalne zaštite imenovana Jelena Stakić. Po isteku mandata vršioca dužnosti, umesto Zdenke Mitić na mesto vd direktora Turističke organizacije grada Sombora imenovana je Danijela Vujko. Umesto Snežane Cico, nakon isteka vd mandata, vršilac dužnosti direktor JKP Prostor biće Mario Prosenica. Odbornička grupa POKS-a u gradskoj Skupštini Sombora više ne postoji, s obzirom da su dvojica odbornika, Dragoslav Matijević i Borislav Kosanović sa ove liste odlučili da rade u svojstvu samostalnih odbornika, dok prethodno Lista Metla od sada nosi naziv Nove demokratske stranke Srbije.

Sve odluke usvojene su velikom većinom glasova, ili jednoglasno.

Rubrika je sastavni deo ovogodišnjeg medijskog projekta „Svi smo jedno-višejezično, vaš Novi Radio Sombor“ sufinansiranog iz budžeta Grada Sombora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj 125platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

NALED: Građani bi ušteđevinu pre uložili u nekretninu nego u inovativnu firmu
Fotoreportaža: Kontićev somborski Jesenji festival cveća

Kategorije

Izbornik