Najnovije

Uspešno realizovanje somborskog gradskog budžeta u prvoj polovini 2022.

 

  • Gradsko veće grada Sombora održalo je juče 109. sednicu kojom je predsedavao gradonačelnik Antonio Ratković a na čijem dnevnom redu se našlo 16 tačaka. Između ostalog, Gradsko veće prihvatilo je izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu grada za prvih šest meseci 2022. godine. U posmatranom periodu izvršenja, ostvareni su budžetski prihodi i primanja u iznosu od 1.830.629.99 dinara što predstavnja ostvarenje planiranih vrednosti na nivou od 45,4%

Ukupni rashodi su izvršeni na nivou od 1.625.539.243 dinara što predstavlja izvršenje od 40,32% u odnosu na plan. Izveštaj o šestomesečnom izvršenju budžeta naći će se pred odbornicima na nekoj od narednih sednica Skupštine grada.

Gradsko veće odobrilo je da se Gradskom muzeju Sombor usmere dodatna sredstva za konzervaciju originalnog arhitektonskog plana Adolfa Volfa iz 1881. godine za izgradnju današnjeg Narodnog pozorišta Sombor. Plan je od izuzetnog značaja za istorijat Pozorišta, somborske kulture i istorije grada, a planira se da bude izložen prilikom proslave 140. godišnjice Narodnog pozorišta u novembru.

Članovi Gradskog veća takođe su odobrili nabavku 620 poklon paketa kojima će Grad i ove godine poželeti dobrodošlicu đacima prvacima. Paketi će sadržati školski pribor i rančiće, a biće podeljeni u svim osnovnim školama, kako u gradu, tako i u naseljenim mestima.

Gradsko veće je, na 109. sednici, prihvatilo ponudu JKP „Zelenilo“ za izgradnju javne rasvete u novom pet parku u Sportskoj ulici u Somboru, kao i ponudu JKP „Prostor“ za stručni nadzor na izvođenju radova na izgradnji atarskog puta u Stanišiću.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Zoran Rus sazvao 18. sednicu Skupštine grada Sombora
Omaž popularnom umetniku Zoranu Stošiću Vranjskom povodom 30 godina njegovog legata Gradskom muzeju Sombor

Kategorije

Izbornik