Najnovije

Uspešno predstavljanje Apatina na 5. Sajmu zavičaja

 

  • Peti „Sajam zavičaja – zavičaj kroz privredu, turizam i kulturu“, koji tradicionalno okuplja Srbe iz celog regiona, a u okviru koga će vrednosti svoga kraja predstaviti više od 160 izlagača iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Hrvatske i Crne Gore otvorili su danas ministar za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević kao i direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon

Vučević je kazao da zajednička i identitetska kultura ne mogu da budu sputane administrativnim granicama.

  • Da bismo poštovali druge, prirodno je da prvo poštujemo sebe. Prvo morate da volite svoju kuću i porodicu da biste voleli druge, a isto je tako i za državu. Čuvamo naš zajednički duh, kulturu ne mogu da nam zabrane, to je nešto što nas krasi, a siguran sam da stižu nove generacije sa kojima se neka nova zora budi – rekao je Vučević.

Opštinu Apatin na sajmu su predstaljali Zavičajno udruženje Ličana “Nikola Tesla”, Zavičajno udruženje Srba poreklom iz Bosne i Hercegovine “Petar Kočić”, UG Plavi talas, KUD Carza, kao i zamenik predsednice opštine Apatin Radovan Đukić i predsednik Skupštine opštine Apatin Milan Škrbić.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor      

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

Apel zbog povećanog broja požara na otvorenom
Ministarstvo odbrane: Javni oglas za rezervne oficire roda avijacije VS

Kategorije

Izbornik