Najnovije

Uručenje ugovora o stipendiranju sportista

*Lazar Zubović sa gradonačelnikom Antoniom Ratkovićem

  • U zgradi Županije, danas je upriličen prijem i svečano potpisivanje Ugovora o stipendiranju ovogodišnjeg stipendiste Grada Sombora, Lazara Zubovića. Prijem mladog i talentovanog Lazara organizovali su gradonačelnik Grada Sombora, Antonio Ratković, članica Gradskog veća za oblast kulture i obrazovanja, Anita Stojakov i načelnik odeljenja za obrazovanje, Goran Todorić.

Gradonačelnik Ratković je čestitao Zuboviću na dosadašnjim ostvarenim rezultatima i poželeo mu sreću i uspeh u budućem školovanju.

„Iz godine u godinu, imam to zadovoljstvo da lično pozdravim najuspešnijeg i najtalentovanijeg đaka generacije koji je dobio stipendiju Grada Sombora. Kao Grad Sombor, ponosni smo što finansijski podržavamo najuspešnije đake za nastavak njihovog školovanja, a ove godine ta podrška je dodeljena Lazaru Zuboviću. Stipendija će se isplaćivati u deset rata u visini od 40 posto od bruto proseka zarade u Republici Srbiji. Ovom prilikom, želim da pozdravim Lazara i da mu poželim puno uspeha u daljem školovanju i da nam se što pre vrati kako bi sa stečenim znanjem i veštinama doprineo svom gradu u daljem razvoju i napretku“, poručio je gradonačelnik Ratković.

Lazar Zubović je završio Srednju tehničku školu u Somboru i upisao prvu godinu osnovnih akademskih studija na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, studijski program Računarstvo i automatika. Gradska stipendija, čiji iznos je u ovom trenutku oko 41.000 dinara, isplaćivaće se mesečno, tokom deset meseci svake studijeske godine, a uslov za stipendiranje je da stipendista Grada redovno upisuje naredne godine studija sa prosečnom ocenom minimum 8,00.

Grad Sombor će nastaviti sa podrškom najuspešnijim mladim i perspektivnim đacima u njihovom školovanju i razvoju, težeći njihovom povratku u Sombor, kako bi ovde živeli, radili, osnivali porodice i doprineli napretku svog grada.

 

 

edit: AcanskiS © Srđan.A

Medijska pažnja i pratnjaNovi Radio Sombor

Povezani članci

Завршна фаза радова на асфалтирању локалног пута Кљајићево – Телечка
Grad Sombor danas obeležio „Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave“

Kategorije

Izbornik