Obrazovanje

Univerzitet u Beogradu: Srećno svim kandidatima posle prvog upisnog roka!

 

  • U prvom upisnom roku na 31 fakultet Univerziteta u Beogradu prijavilo se ukupno 18.088 kandidata. Ako govorimo o fakultetima pojedinačno, najveće interesovanje je za FON – Fakultet organizacionih nauka, sa više od dve hiljade prijavljenih kandidata (2.308 kandidata). U odnosu na predviđen broj mesta, posle FON-a najveće interesovanje je na Stomatološkom, Arhitektonskom, Medicinskom i ETF-u – Eletrotehničkom fakultetu

Kada govorimo o studijskim programima najveće interesovanje, kao i prošle godine, je za psihologiju na Filozofskom fakultetu – 547 kandidata za 116 mesta (4,71). Sve ostale podatke, između ostalog i podatke o fakultetima sa najmanje prijavljenih kandidata, možete da pronađete na sajtu Univerziteta u Beogradu (to su Fakultet za fizičku hemiju, Fizički fakultet i Tehnički fakultet u Boru).

  • Prijemni ispiti isplanirani su od ponedeljka i traju do petka. Uprava Univerziteta je u saradnji sa MUP-om delovala preventivno kako bi prijemni ispiti bili organizovani na najbezbedniji mogući način. Ponedeljak je rezervisan za prijemni ispiti na 13 fakulteta, od čega 7 fakulteta ima prijemni samo tog dana: Arhitektonski, Saobraćajni, Fakultet političkih nauka, Ekonomski, Biološki, Geografski i Hemijski – istakao je prorektor za nastavu Univerziteta u Beogradu prof. dr Dejan Filipović. Na još 6 fakulteta, u zavisnosti od studijskog programa ili predmeta koji se polažu, u ponedeljak počinju prijemni ispiti: Filozofski, ETF, RGF, Učiteljski, Fizički fakultet i Poljoprivredni.

“Poruka kandidatima je da na prijemni dođu odmorni i da budu sigurni u sebe. Ovo je prvi ozbiljniji test u njihovoj karijeri i treme mora da bude, ali neka bude pod kontrolom. U zavisnosti od vrste prijemnog ispita, uvek savetujem da se pročitaju sva pitanja ili zadaci i da se krene od zadataka tj. pitanja koja kandidat zna, a da se za kraj ostave najteži zadaci. Na nekim ispitima nema uvek dovoljno vremena ili ima negativnih bodova, pa je zato važno dobro startovati sa prijemnim. Srećno svim kandidatima i želim im da upišu željeni fakultet.” – poručio je prorektor Filipović.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sve

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Prijem za nagrađene učenike somborske Muzičke škole
Lazar Zubović, đak generacije – Srednja tehnička škola, 23. stipendista Grada Sombora

Kategorije

Izbornik