Obrazovanje

Prijem za nagrađene učenike somborske Muzičke škole

 

  • Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica, članica Gradskog veća za oblast kulture i obrazovanja Anita Stojakov i načelnik Odeljenja za obrazovanje Gradske uprave Goran Todorić, danas su, nagradivši najbolje osnovce i srednjoškolce na republičkim takmičenjima, upriličili svečani prijem i za đake, osvajače nagrada na muzičkim takmičenjima i festivalima

Talentovani đaci su polaznici osnovne i srednje Muzičke škole „Petar Konjović“ iz Sombora, a njihovo prisustvo ispratila je direktorica Muzičke škole Milena Despotović, zajedno sa mentorima, a ujedno i profesorima nastavnih predmeta na kojima su đaci briljirali takmičivši se i ostvarivši zavidne rezultate.

Skupštinska sala grada Sombora bila je zauzeta do poslednjeg mesta uz veliko prisustvo medija. Gradonačelnik je istakao kako se iz godine u godinu znatno povećava broj đaka, osvajača nagrada iz svih oblasti i da je to ono što posebno raduje lokalnu samoupravu.

  • Veoma smo ponosni na sve vas. Vi ste najsvetlija tačka našeg grada. Hvala vam na tome – naglasio je gradonačelnik i dopunio: – Grad Sombor će nastaviti da obezbeđuje novčana sredstva za unapređenje školskih objekata, bolje uslove u obrazovanju i učestvovanje na takmičenjima za što veći broj naših talentovanih sugrađana.

Osvajačima nagrada na muzičkim takmičenjima i festivalima, gradonačelnik je svečano uručio prikladne poklone kao nagradu za rad i trud koji nesebično ulažu. Na takmičenjima na instrumentu gitara istakli su se Dejan Jovanović, Maksim Kovač, Vanja Velebit i Slobodan Dančulović, dok su na instrumentu klavir zablistali Vuk Ilić, Filip Lutkić, Manuela Radišić, Branislava Nikolić, Nikolina Malidžan, David Perić, Sara Stanimirović, Filip Vidanović i Nataša Žekić, a u kategoriji klavirski duo, treće mesto odnele su Mirjana Štork i Lana Hajnal. Takmičari koji su se istakli svirajući harmoniku su Tomaš Kamanj i Marko Brdar. Na instrumentu violina, briljirali su Stefan Ivetić, Simona Mašić i Sergej Geleban. Svirajući instrument klarinet, istakli su se David Vujić i Nadežda Šešum, dok su svirajući obou, trijumfovali Helena Kozina i Ilija Hristov. Na takmičenjima, svirajući instrument violončelo, istakli su se Lana Dudić i Anđela Duduković. Takmičivši se na instrumentu tambura, svoj izraženi talenat pokazale su Vanja Zetović, Eva Kusturin, Sara Forgić, Ana Kusturin, Ivan Nikolić, Maša Popović, David Kulić, Karmela Ileš i Dimitrije Milić. Na flauti i tubi su nastupali Milica Galović i Dušan Jeremić.

Na takmičenjima solo pevanja, zavidne rezultate ostvarili su Anastasija Sandić, Elena Dimitrić, Aljoša Cvetićanin i Anđela Marinković. U kategoriji kompozicija, za svoju instrumentalnu kompoziciju, nagradu je osvojio Josip Gorjanac, a na takmičenju iz solfeđa, pobeđivali su Nina Simić, Dario Pekanović, Ognjen Ogrizović, Kosta Ogrizović, Dunja Golubović, David Milošević, Lena Spasić, Dunja Vujović, Tamara Đurić, Eva Knežević, Maša Popović i Jana Savić. Na takmičenju odseka za srpsko tradicionalno pevanje učestvovala je ženska pevačka grupa „Škole“, koju čine Aleksandra Jež i Vasilija Aleksić. U kategoriji dizajn zvuka, s uspehom su učestvovali Mateja Sekulić, Mina Miladić, Vanja Perišić, Mikelanđela Bugarski, Konstantin Cirar i Olga Vučić.

Gradonačelnik Antonio Ratković je zajedno sa svojim saradnicima, talentovanim učenicima Muzičke škole „Petar Konjović“, srdačno poželeo mnogo sreće u daljem obrazovanju, te predstojećim takmičenjima koje će uvek podržati i sa ponosom ispratiti.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Nagrađeni đaci primljeni u Gradskoj upravi grada Sombora
Univerzitet u Beogradu: Srećno svim kandidatima posle prvog upisnog roka!

Kategorije

Izbornik