Obrazovanje

Univerzitet u Beogradu dobio organizaciju Konferencije ACUUS 2025. godine

 

  • Univerzitet u Beogradu biće organizator najveće međunarodne konferencije o urbanim podzemnim prostorima ACUUS 2025. godine u Beogradu. Odluka je doneta na svetskoj konferenciji ACUUS koja je krajem proteklog novembra počela u Singapuru, a kandidaturu Univerziteta uspešno su predstavili rektor prof. dr Vladan Đokić i dekan Saobraćajnog fakulteta UB prof. dr Nebojša Bojović. Najveću globalnu konferenciju o jednom od ključnih resursa u budućem razvoju života u gradovima zajednički će organizovati Saobraćajni fakultet, Univerzitet u Beogradu i Institut za arhitekturu i urbanizam Srbije

U Singapuru je održana 18. Konferencija udruženih istraživačkih centara za urbani podzemni prostor (18th Conference of the Associated research Centers for the Urban Underground Space ACUUS 2023) i 2. Međunarodna konferencija o istraživanju i korišćenju urbanog podzemnog prostora (2nd International Conference on the Exploration and Utilisation of Underground Space EUUS-2).

Glavna tema za ACUUS 2023 je “Podzemni prostor – sledeća granica” sa fokusom na nove mogućnosti i izazove u korišćenju podzemnog prostora, istraživanje i razvoj ovog strateškog resursa i održivog razvoja. Nova granica predstavlja mogućnosti za istovremeno poboljšanje urbane infrastrukture, života i rezilijentnosti. ACUUS 2023 je i odličan forum za diskusije i razmene iskustava između planera, dizajnera, inženjera, istraživača i kreatora politika, u kojima učestvuju i predstavnici Univerziteta u Beogradu.

Tagovi: , , ,

Povezani članci

“Regionalni susreti obrazovanja 2“ u CSU Sombor privukli pažnju
Rekapitulacija: 19.272 studenata upisano u akademskoj 2023/24. godini na Univerzitetu u Beogradu

Kategorije

Izbornik