Sindikat

Unitech Srbija, sindikat zaposlenih u ICT sektoru: DIŽI MINIMALAC!

 

„Zato što svako zaslužuje dostojanstvenu platu! Zato što su ogromne razlike u platama ono što nas drži na socijalnoj distanci i onemogućava nas da napredujemo kao solidarno društvo!“ – Unitech Srbija, sindikat zaposlenih u ICT sektoru

  • Na današnjoj sednici Socijalno-ekonomskog saveta biće još jednom suočeni argumenti o povećanju minimalne cene rada za 2022. godinu. Predlog Vlade Republike Srbije je da se minimalna zarada sa 32.000 dinara poveća na 35.012 dinara neće omogućiti dostojanstven život radnika i radnica.

Ovo povećanje nije dovoljno za iole dostojanstven život ljudi – smatraju reprezentativni sindikati Srbije, Ujedinjeni granski sindikati „Nezavisnost“ i Savez samostalnih sindikata Srbije, a u saglasaju sa sindikatima u tripartitnom telu SES-a (Vlada, Unija poslodavaca i sindikati) saglasni i poslodavci.

Minimalac ne sme biti manji od minimalne potrošačke korpe, odnosno, 39.000 dinara! – jedna je od osnovnih poruka reprezentativnih srpskih sindikalnih organizacija koje okupljaju većinu zaspolenih a koje se bore za podizanje životnog standara odnosno zaštitu radno-klasnih prava.

Podržite sindikate u pregovorima o minimalnoj ceni rada – poručuju sindikati.

#DižiMinimalac

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Politička platforma Solidarnost: DIŽI MINIMALAC!
Galeb Nikačević, Agelast podcast: DIŽI MINIMALAC!

Kategorije

Izbornik