Kultura

Umetnički studio Sombor: Uspešno gostovanje u Novim Kozarcima

 

  • Desetak polaznika studija sa svojim učiteljima je učestvovalo na trodnevnoj likovnoj koloniji u Novim Kozarcima u organizaciji Udruženja „Krila Anđela”. Od 21. do 23. jula naši talenti su stvarali na temu apstrakcija gde su se izuzetno pokazali i stvorili 20 prelepih likovnih dela. Apstraktna ili nepredmetna umetnost je emotivno i racionalno umetničko izražavanje, gde umetnika čini potpuno slobodnim u korišćenju linija, likova, boje, teksture ili oblika i prostora…

Za nas je ovo jedno lepo iskustvo, prilika da talenti iz Sombora svoje umeće prikažu i u drugim mestima, da steknu nova poznanstva i pronađu još jaču motivaciju u svom stvaralaštvu.

Od Srca se zahvaljujemo porodici Reljić, koji su se pokazali kao izuzetni domaćini i već nekoliko godina našim talentima pruža mogućnost stvaranja i učestvovanja na ovakvim lepim likovnim kolonijama.

Zahvaljujemo se gradonačelniku Kikinde Nikoli Lukaču i Valentini Mickovski, članici Gradskog veća za kulturu i obrazovanje na velikodušnoj i nesebičnoj podršci!

Radujemo se novim susretima!

Tekst i fotografije: Danijel Peršić


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci

„Međunarodni dan muzike – Dan romske muzike“ u Somboru
Ponovo radi letnji bioskop u Liparu

Kategorije

Izbornik