Kultura

Umetnici, javite se

 

  • Kulturni centar „Laza Kostić“ u Somboru raspisuje konkurs za izbor izložbi (samostalne i grupne izložbe, autorske izložbe i umetničke projekte) koje će biti uvrštene u program Galerije Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor za izlagačku sezonu 2017. godine. Pravo učešća na konkursu imaju: profesionalni umetnici koji su prošli proces umetničkog obrazovanja (Akademija likovnih i primenjenih umetnosti ) i delovanja u kulturi, čije je delo, kroz angažman, doživelo umetničku verifikaciju

Uslovi su sledeći: zainteresovani umetnici podnose molbu galeriji uz koju treba da dostave profesionalnu biografiju sa kontakt podacima (adresa, telefon, e-mail ); sažetu koncepciju izložbe u pisanoj formi; reprodukcije radova koji se predlažu za izložbu, sa informacijama o tehnici i dimenzijama radova ; tehnički opis izložbe; katalog sa prethodne izložbe.

Konkurs je otvoren do 1. decembra ove godine. Naknadno donete prijave neće biti uzete u razmatranje. Projekte razmatra Umetnički savet Galerije Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor u sastavu: Mila Krstić, istoričar umetnosti; Tatjana Dimitrijević, akademski slikar; Peter Mraković, akademski vajar; Milenko Buiša, akademski vajar i Saša Milić, direktor.
Umetnički savet će o pristiglim radovima odlučivati do 9. decembra, a učesnici konkursa će biti informisani u pisanoj formi ili telefonom. Konkursna dokumentacija se ne vraća.

Kulturni centar Sombor se obavezuje da isplati troškove prevoza radova do 16.000,00 dinara i štampanje kataloga u standardnoj formi. Dokumentaciju kandidati mogu da predaju lično, putem mejla ili da dostave poštom, na sledeću adresu:
Galerija Kulturnog centra „Laza Kostić“, Laze Kostića 5, 25000 Sombor www.kcsombor.org.rs
E-mail: kcsgalerija@gmail.comgalerijalk@gmail.comkulturnicentarsombor@gmail.com, Kontakt osoba: Tatjana Dimitrijević, urednik likovnih programa, tel: 025/412-583;063/520-860

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Kadrovi filma „Santa Maria della Salute“ snimani u Somboru
Adriano Trindade po drugi put donosi samba-rock iz Brazila u Sombor

Kategorije

Izbornik