Sindikat

UGS Nezavisnost: Učestvovanje u radu dvodnevne ženske škole – MKS PERV u Moldaviji

 

  • Predsednica Sekcije žena UGS NEZAVISNOST Gordana Marinković, učestvovala je u radu Ženske škole Panevropskog regionalnog veća Međunarodne konfederacije sindikata. Škola je 8. i 9. novembra organizovana u glavnom gradu Moldavije, Kišinjevu

Aktivno je učestvovalo četrdeset sindikalnih aktivistkinja iz dvadeset i pet zemalja članica Međunarodne konfederacije sindikata. Obrađivane teme bile su: suzbijanje rodno zasnovanog nasilja, jednaka zarada za rad jednake vrednosti, položaj ranjivih grupa i njihova inkluzija, zaštita materinstva, univerzalna socijalna zaštita i niz drugih tema koje imaju za cilj da ososobe učesnice škole u njihovom sindikalnom radu.

Pažnja je posvećena i Konvenciji Međunarodne organizacije rada br. 190 protiv nasilja i uznemiravanja na radu i aktivnostima na njenoj ratifikaciji u što većem broju zemalja. Srbija, nažalost, još uvek nije ratifikovala ovu važnu konvenciju iako su za njeno usvajanje na Međunarodnoj konferenciji rada glasali i socijalni partneri i predstavnici države.

Učesnicama škole, svoja znanja i iskustva preneli su: Igor Zubcu, predsednik Konfederacije sindikata Moldavije, Anton Leppik – izvršni sekretar MKS PERV, Izabel Šuman – zamenica Generalne sekretarke Evropske konfederacije sindikata i Marija Tsirantonaki iz Međunarodne konfederacije sindikata.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , , , , , , , , ,

Povezani članci

EKS: Zakonodavci da se suprotstave pritiscima platformskih kompanija
Manifest EKS za izbore u Evropskom parlamentu 2024: Obezbeđivanje pravednog dogovora za radnike

Kategorije

Izbornik