Sindikat

UGS „Nezavisnost“: Razgovor sa prosvetarima Zlatiborskog okruga

 

  • Granski sindikat prosvetnih radnika Srbije „Nezavisnost“ na inicijativu kolega iz Zlatiborskog okruga organizovao je 26. avgusta tribinu za glavne poverenike i aktiviste sindikata iz Zlatiborskog okruga u Poljoprivrednoj školi sa domom učenika u Požegi. U radu tribine osim predstavnika GS PRS učestvovala je predsednica UGS NEZAVISNOST Čedanka Andrić sa saradnicima iz stručne službe i izvršni sekretar Miloš Miljković. U radu tribine učestvovao je i načelnik Školske uprave Užice Vlade Živanović sa kojim je vođen iskren i efektivan dijalog

Neposredni razgovori sa članstvom, razmena informacija i direktno iznošenje problema i pružanje saveta najefikasniji su načini da se unapredi servis članstva ali i podstaknu međusobno solidarne akcije koje su neophodne i za javni i za privatni sektor.

Tribina je bila prilika da se razgovara o pitanjima tehnoloških viškova, problemima u primeni Posebnog kolektivnog ugovora, obračuna zarada i naknada zarada, kao i o ugrožavanju prava zaposlenih i sindikalnih aktivista.

Narednog dana, u istom prostoru, održana je i sednica Izvršnog odbora GS PRS NEZAVISNOST na kojoj je istaknuta neophodnost nastavka pregovora na izradi Posebnog kolektivnog ugovora, a za 30. avgust najavljeno je kako smo izveštavali i, održavanje Okruglog stola u Beogradu pod nazivom „Prosveta na popravnom ispitu“ koji ima za cilj da se iz ukrštanja različitih perspektiva jasnije sagledaju najznačajniji problemi i izazovi u prosvetnom sistemu i ponude moguća rešenja.

Istaknuto je da je informacija o jednodnevnom štrajku Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije viđena iz medija ali da GS PRS NEZAVISNOST dosledno podržava sve aktivnosti koje mogu unaprediti položaj zaposlenih u prosveti ali i veruje da je znatno efikasnije zajedničko i jedinstveno delovanje.

U narednom periodu predstoji dalja borba za bolje uslove rada i veće zarade u prosveti ali i za dostojanstven život onih koji se penzionišu kao prosvetni radnici i postanu siromašni penzioneri.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Okrugli sto Nezavisnosti: Vratiti dostojanstvo prosvetnim radnicima
Sindikati traže da EU propiše maksimalne temperature na poslu

Kategorije

Izbornik