Sindikat

UGS NEZAVISNOST: Opasuljivanje za 1. maj

 

  • Izvršni odbor UGS NEZAVISNOST, kojom je predsedavala predsednica Ujedinjenih granskih sidnikata NEZAVISNOST Čedanka Andrić, počeo je minutom ćutanja za postradale rudare rudnika Soko. UGS i Granski sindikati prikupiće novčana sredstva za porodice postradalih rudara, objavljeno je nakon sednice održane prvog aprilskog četvrtka u sedištu centrale u Nušićevoj 21

Dan Bezbednosti i zdravlja na radu koji će se ove godine biti održan u Pancevu 28. aprila, UGS „Nezavisnost“ će obeležiti performansom na temu ‘Bezbednost rudarskog poziva’. Ujedno je dogovoren termin i tema za 1. maj, Međunarodni praznik rada, zakazan tog dana u 12 časova na Trgu Nikole Pašića sa temom ,“Opasuljivanje“.

Spremamo, napominju u „Nezavisnosti“, 500 obroka pasulja i zajedno sa našim članovima i građanima planiramo, potvrđuju, da sve to označimo na poseban način.

– Pozivamo sve nase članove da dodju 1. maja na Trg Nikole Pašića u Beogradu i uz radnički ilii vojnički pasulj, obeležimo PRAZNIK RADA. Za sve učesnike našeg granskog sindikata obezbedićemo majice i zastave sa našim obeležjima, vodu i sokove i muzički performans… – objašnjava Dragan Čabrić, predsednik granskog sindikata UPOIP „Nezavisnost“ i potpredsednik UGS-a.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Koordinacija Solidarnosti: „Zelena agenda“ neizbežna i veliki izazov za sindikate
MOR: Inkluzija na poslu podiže produktivnost i dobrobit radnika

Kategorije

Izbornik