Najnovije

Nacionalni trening za medije „Izveštavanje o ciljevima održivog razvoja od 1 do 5” u organizaciji Divac fondacije

 

  • Prvog aprilskog četvrtka  u organizaciji Divac fondacije,  održan je nacionalni trening za medije pod nazivom „Izveštavanje o ciljevima održivog razvoja od 1 do 5”

Od 2021. godine urednica i voditeljka emisije “Tabu” na Insajder TV. Sertifikovana medijska trenerica DW Akademije od 2017. Dobitnica više novinarskih nagrada za izveštavanje u oblasti ljudskih prava. Osnivačica Grupe “Novinarke  protiv  nasilja prema ženama” pri UNDP Srbija. Saradnica organizacija za podršku medijima u Srbiji: British Council, NDI, Media Diversity Institute London. Autorka nekoliko licenciranih treninga u oblastima medijske etike, izveštavanja o rodno zasnovanom nasilju i bezbednosti novinara. Autorka priručnika za medijsku pismenost za nastavnike u Srbiji u izdanju Asocijacije medija (u pripremi).

Cilj treninga je povećanje kapaciteta i veština novinara nacionalnih i lokalnih medija za prepoznavanje tema direktno vezanih za Ciljeve održivog razvoja i poboljšanje izveštavanja na ove teme, kako kvalitativno, tako i kvantitativno. Platforma “Održivi razvoj za sve” podrazumeva uspostavljanje opštedruštvenog dijaloga među najznačajnijim državnim i nedržavnim akterima u Srbiji, poput civilnog društva, korporativnog sektora, akademske i istraživačke zajednice, profesionalnih udruženja, medija i građana, o usklađivanju razvojnih prioriteta Srbije sa ciljevima sadržanim u Agendi 2030.

Platformu “Održivi razvoj za sve” podržavaju Vlade Švajcarske i Nemačke, a sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u okviru projekta Reforma javnih finansija-Agenda 2030. Partneri na projektu su Fondacija Ana and Vlade Divac, Centar za visoke ekonomske studije, Beogradska otvorena škola, Fondacija centar za demokratiju, Timočki omladinski centar, Fondacija BFPE za odgovorno društvo i Smart kolektiv. Kao i na sličnim dešavanjima ovoga tipa naš medij je predstavljao Srđan Ačanski.

Prati i učestvuje: Srđan Ačanski, dipl.turizm.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

In memoriam: Pavle Blesić (6. avgust 1924 – 8. april 2022) +
U trajnost, hvala za sve: dr Vida Gojković (4. jul 1942 – 10. april 2022) +

Kategorije

Izbornik