Humanitarno

Udruženje „Bakin spomenar“ uz solidarnost sugrađana Bezdana obradovalo porodicu u Svetozaru Miletiću

 

Udruženje „Bakin spomenar“ iz Bezdana je u roku od sedam dana prikupio sredstva da pomognu jednoj porodici iz Svetozara Miletića, koja živi u veoma teškim uslovima! Otac bolestan, ne radi nigde… majka sezonski nešto zaradi. Uslovi života nezavidni! Udruženje je prikupilo sredstva… frižider je odmah i napunjen hranom! Prikupljena je garderoba, igračke, ćebad a ono što je primarno svakako je hrana… Zahvaljujemo se svima onima koji su nesebično odvojili od sebe i darovali ovu nesrećnu porodicu!!! – napominju i poručuju u bezdanskom Udruženju „Bakin spomenar“

  • Poseta porodici u Svetozaru Miletiću… Uspeli smo da podarimo osmeh još jednoj porodici i unesemo radost u njihov dom. Porodica se od srca zahvaljuje svima vama koji ste pomogli da za 7 dana sakupimo ovo sve, da im donesemo danas i napunimo frižider i sve potrepštine za kuću – kaže Ivanka Martinčević, koja je sa suprugom Željkom osnivačica Udruženja „Bakin spomenar“ u Bezdanu

Dečake su najviše obradovale lopte i slatkiši. Mlađi voli fudbal, stariji košarku… Pogodili su me uslovi u kojima žive… – kaže Ivanka i dopunjuje:

  • Ponosna sam na vas i na veliki odaziv… hvala, Gordana Petrović, Robert Arčon, Stevanka Živković, Sanela Pejak, Lutz Lidija, MIreja Sakić, Tatjana Šimon, Nenad Selimović, Mima Milić, Dragana Blažev, Dušica Vojnović, Miljan Katić, Oliver Đarmati, Renata Grekša, Katalin Holpert Jozić, kao i četiri osobe koje žele anonimnost.

Udruženje Bakin Spomenar o kojem smo do sada po njihovom osnivanju u Bezdanu pre bezmalo godinu dana pisali na stranicama našeg portala, angažuje ljude velikog srca… sve to Ivana i Željko Martinčević sortiraju i oni lično nose svojim autom kao što je to bio upravo i današnji primer.

Taj primer naišao je odmah na veoma topao odjek kod korisnika ove popularne društvene mreže, fejsbuk, što bi u prevodu značilo, da se spremnost na solidarnost proširuje.

Bezdanci su već već toliko puta inače u sličnim situacija pokazali prepoznatljivo lice dobrotvora pa u ovom gradskom naseljm na krajnjem severozapadu Bačke, stanuje podneblje velikodušnosti. Mnogi koji redovno učestvuju u ovakim i mnogim sličnim humanitarnim akcijama kažu da akcije mogu a i ne moraju da budu vezane za konkretan datum, praznik, vreme, jednostavno, kada se god to i nekome ukažu prilika i potrebe.

Već sledeća je u pripremi, sada se trenutno sakuplja „Veliko gnezdo“ za Uskršnje praznike za decu bez roditeljskog staranja Miroslav Mika Antić u Somboru, pa filantropija u svojoj suštini i priči porodice Martinčević dobija smisao – i naravno od strane njihovih sve brojnijih sledbenika, komšija, saradnika, znanih a i nezaninih – pogotovo u današnja teška ekonomska vremena kada je životni standard pod velikim upitnikom svakodnevnog preživljavanja – naročito porodica i pojedinaca socijalno ugroženih.

Galerija:

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , , , ,

Povezani članci

Redovna akcija davanja krvi u somborskom Crvenom krstu
Produžen konkurs za izbor Heroja – finaliste čekaju vredne nagrade

Kategorije

Izbornik