Obrazovanje

Učenici OŠ Avram Mrazović Sombor osvojili specijalnu nagradu na konkursu Francuskog instituta u Srbiji

 

  • Katarina Jokanović, Milica Majski, Hana Marković, Luka Jerbić, Marko Božin i Filip Terzin, učenici Osnovne škole ”Avram Mrazović” Sombor dobitnici su specijalne nagrade na konkursu “Avenir-Budućnost” koji je tokom meseca Frankofonije organizovao Francuski institut u Srbiji

Tema konkursa je bila izgradnja evropske budućnosti kroz ideje i stavove mladih u pisanim radovima na francuskom jeziku sa ciljem promocije nastave francuskog jezika, jačanja osećanja pripadnosti evropskoj porodici i doprinosa zaključcima koje će Srbija izneti tokom Konferencije za budućnost Evrope. Dobitnici nagrada su proveli prepodne u Ambasadi Republike Francuske u Beogradu u društvu ostalih nagrađenih i visokih dužnosnika.

Profesorica francuskog jezika, Biljana Štrbac kaže da je velika privilegija predavati francuski učenicima koji su zainteresovani za aktivno učešće u realizaciji predloga i projekata. Posebno je zadovoljna što se ove godine učešće i trud učenika na konkursu višestruko vratio učenicima. Istovremeno, vredno je pomena da su bili u prilici da osete kuda ih zalaganje može odvesti, koja im vrata može otvoriti uložen trud i aktivni angažman.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

CSU Sombor domaćin još jedne značajne obuke – Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje
Gimnazijski maturant Filip Tot stipendista Grada Sombora

Kategorije

Izbornik