Obrazovanje

Gimnazijski maturant Filip Tot stipendista Grada Sombora

 

  • U atmosferi mladalačkog šarma u atrijumu zgrade Županije, gradonačelnik Sombora Antonio Ratković priredio je prve julske večeri, svečani prijem za đake generacije osnovnih i srednjih škola, u školskoj 2021/2022. godini

Za najboljeg među najboljima u generaciji 2021/2022. među učenicima srednjih škola proglašen je Filip Tot, koji je maturirao u Gimnaziji „Veljko Petrović“, ujedno je postao i novi stipendista Grada Sombora.

Osim njega, đaci generacije somborskih srednjih škola su i Jovana Jevtić, Srednja poljoprivredno-prehrambena škola, Lazar Trivić, Srednja ekonomska škola, Milica Lazendić, Srednja škola „Sveti Sava“, Danijel Ivakić, ŠOSO „Vuk Karadžić“, Borko Krstić, Srednja tehnička škola, Jovana Kolundžija, Srednja medicinska škola „Dr Ružica Rip“ i Aleksandra Preradović, Muzička škola „Petar Konjović“.

Učenici generacije u osnovnim školama su: Dejan Kljajić, OŠ „Ognjen Prica“ Kolut, Miloš Šćekić, OŠ „Laza Kostić“ Gakovo, Anđela Tuzlić, OŠ „Kiš Ferenc“ Telečka, Relja Vojnović, OŠ Bratstvo Jedinstvo Bezdan, Isidora Gospić, OŠ Bratstvo Jedinstvo Svetozar Miletić, Veljko Iđuški, OŠ „Avram Mrazović“ Sombor, Filip Repman, OŠ „Nikola Vukićević“ Sombor, Petar Paskaš, OŠ „Nikola Tesla“ Kljajićevo, Klara Aroki, OŠ „Miroslav Antić“ Čonoplja, Miroslav Brančić, ŠOSO „Vuk Karadžić“ Sombor, Andrej Martinović, OŠ „Dositej Obradović“ Sombor, Milan Josić, OŠ „Ivo Lola Ribar“ Sombor, Jovan Suzić, OŠ Bratstvo Jedinstvo Sombor, Igor Kosanović, OŠ „Aleksa Šantić“ iz istoimenog mesta, Leo Ivakić, OŠ 22. Oktobar“ Bački Monoštor, Elena Ovatrlov, OŠ „Branko Radičević“ Stapar, Petra Henčar, OŠ „Petefi Šandor“ Doroslovo, Saška Marinković, OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Stanišić.

Gradonačelnik Antonio Ratković čestitajući učenicima na dosadašnjim uspesima istakao je da je upravo obrazovanje među glavnim prioritetima Grada:

  • Iskreno se radujem što imam priliku da Vam čestitam za sve dosadašnje uspehe koji su vas opredelili da upravo vi budete u društvu 26 najboljih đaka na teritoriji našeg Grada za školsku 2021/2022. godinu. Ono što želim da istaknem ovom prilikom je da svi mi koji upravljamo ovim gradom, obrazovanje i školstvo uopšte držimo sve vreme vrlo visoko na lestvici naših prioriteta. Za nas i naš grad je prirodno da je to tako jer je Sombor više od tri veka svetionik obrazovanja na ovim prostorima, tako da nas takvo nasleđe obavezuje da, uprkos izazovima, ostajemo dosledni ulaganju u poboljšanje uslova u kojima učenici i nastavnici svakodnevno rade.

Kao i prethodnih godina, svaki ‘mali’ i ‘veliki’ maturant sa teritorije Grada Sombora nagrađen je za svoj uspeh. Đaci generacije osnovnih škola dobili su plaketu Grada, a pošto su i ove godine uskraćeni za tradicionalno desetodnevno letovanje u Budimpešti i na Balatonu, u zamenu su nagrađeni novčanom nagradom u iznosu od 20 hiljada dinara. Svaki veliki maturant, đak generacije osim plakete sa grbom Grada Sombora dobio je i novčanu nagradu od 30 hiljada dinara.

Kolo srpskih sestara takođe je i sa svoje strane, nastavilo tradiciju u nagrađivanju knjigom najboljih maturanata srednjih škola, uz pozdrav prisutnima predsednice Kola Natalije Olujić.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , , ,

Povezani članci

Učenici OŠ Avram Mrazović Sombor osvojili specijalnu nagradu na konkursu Francuskog instituta u Srbiji
Педагошки факултет Сомбор: Летња школа историје и културе Срба

Kategorije

Izbornik