Najnovije

Одржана завршна конференција пројекта „Куће за бољу будућност у Сомбору“

 

  • У Великој сали у згради Жупаније, одржана је завршна конференција пројекта „Куће за бољу будућност у Сомбору“. Пројекат се спроводи у оквиру програма „Подршка Европске уније социјалном становању и активној инклузији“, који финансира Европска унија, а спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) у Србији

Пројекат спроводи Град Сомбор у партнерству са Центром за социјални рад Сомбор, НВО „Женска алтернатива“ и Савезом ромских невладиних организација Западнобачког округа.

Шеф Одсека за  локални економски развој и подршку улагањима мр Михаел Плац, који је уједно и менаџер пројекта „Куће за бољу будућност у Сомбору“, представио је присутнима пројекат, као и резултате који су постигнути, те додао да је ово један од комплекснијих пројеката који је реализован на територији Града у области социјалне заштите.

„Град Сомбор је успешно реализовао и завршио пројекат који се односио на три циљане групе: жене жртве породичног насиља, ромске породице и децу која излазе из система хранитељских породица. У оквиру овог пројекта, Град Сомбор је низом активности обезбедио учешће у програму за десет породица којима су купљене куће, урађена је њихова адаптација и пружен је низ едукација и стручних усавршавања којима ће се олакшати и усмерити даљи живот наведених породица“, рекао је Михаел Плац.

Кроз пројекат, 10 кућа је купљено и адаптирано за 10 породица које припадају осетљивим друштвеним групама, од којих су 4 породице жена жртава породичног насиља, три ромске породице и 3 породице младих који излазе из система социјалне заштите. Пројекат траје 27 месеци, од 1. априла 2022. до 1. јула 2024. године.

Завршној конференцији су присуствовали заменица градоначелника Љиљана Тица, градски већници Јована Миљевић и Срђан Савић, представници НВО „Женска алтернатива“, Савеза ромских невладиних организација Западнобачког округа, Центра за социјални рад, те учесника у пројекту.

 

©AcanskiS

#rtv #rtvojvodine

 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Povezani članci

Besplatna obuka plivanja mališana u Somboru
Svečani prijem za najbolje maturante Grada Sombora u školskoj 2023/2024. godini.

Kategorije

Izbornik