Ekonomija

Teku radovi na asfaltiranju ulice Sime Šolaje u Somboru

 

  • Somborska lokalna samouprava nastavlja sa asfaltiranjem neasfalitranih ulica u gradu. Tim povodom, Gradonačelnik Antonio Ratković i član Gradskog veća za oblast komunalne delatnosti i investicija Đorđe Zorić, obišli su radove na asfaltiranju ulice Sime Šolaje, gde su u prisustvu predstavnika Mesne zajednice „Gornja Varoš“, nadzornog organa JKP „Prostor“ Sombor, vrtića „Mali princ“ i izvođača radova „Vojput“ d.o.o. Subotica, razgovarali o trenutnim radovima i planovima za dalju realizaciju projekta asfaltiranja neasfaltiranih ulica u gradu

Tim povodom, gradonačelnik Antonio Ratković je izjavio da će Grad Sombor nastaviti sa ulaganjem u razvoj saobraćajne infrastrukture kako u gradu, tako i u svim naseljenim mestima sa teritorije Grada.

  • Zajedno sa predstavnicima Mesne zajednice „Gornja Varoš“ obišli smo radove na rekonstrukciji ulice Sime Šolaje. Pored samog kolovoza koji se radi u dužini od 190 metara, izgradiće se i parking u dužini od 40 metara. S obzirom da se ovde nalazi vrtić „Mali princ“, cilj nam je bio da obezbedimo bezbedan prilaz roditeljima kako bi dovezli svoju dečicu u vrtić, a kada se završe celokupni radovi, postavićemo i dva usporivača saobraćaja. Osim ovih radova, rade se i pripremni radovi u ulici Svetog Nikole i Dinarskoj ulici, a započeti su i radovi u Riđici i Bačkom Monoštoru. Mi kao Grad, nastavićemo sa održavanjem i rekonstrukcijom ulica kako u gradu, tako i u naseljenim mestima – rekao je gradonačelnik Ratković.

Kada je reč o rekonstrukciji Ulice Sime Šolaje, u pripremnoj fazi su vršeni iskopi, te nasipanje sloja peska i tucanika nakon čega se pristupilo asfaltiranju ulice u dužini od 190 metara i širini od 3 metra. Po završetku ovih radova, urediće se bankine s obe strane kolovoza.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Kompanija Pernod Ricard promoviše cirkularno poslovanje kao deo aktivnosti tokom 12. Dana odgovornosti
Kinezi otvaraju fabriku u Apatinu, zaposliće 150 ljudi uz investiciju 50 miliona evra

Kategorije

Izbornik